Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er veldig stor satsing som bidrar til at politikraften i Norge kommer til å bli betydelig bedre neste år, sier statsminister Erna Solberg til TV 2.

Regjeringen foreslår å bruke 165 millioner kroner på å ansette 350 nyutdannede polititjenestemenn- og kvinner neste år.

– Dette er viktig fordi vi vet vi er bakpå og ikke gjør en god nok jobb på mange områder innenfor kriminalitetsbekjempelse. Det er rett og slett for få politifolk i Norge, sier Solberg.

Over hele verden

Justisministeren lover at dette forslaget vil innebære mer synlig og tilstedeværende politi.

– Dette er politistillinger som vil bli fordelt over hele landet og det betyr mer synlig politi. Vi har mye erfaring som viser at når politiet har den kraften som er nødvendig og er tilstede der det skjer, ja, så er det færre alvorlige hendelser. Derfor er dette et veldig viktig satsningsområde for regjeringen, sier justisminister Anders Anundsen til TV 2.

Med denne økningen vil politidekningen i Norge gå fra 1,7 polititjenestemenn per 1000 innbygger til 1,8 neste år.

– Dette er en helt nødvendig bevilgning for at vi skal kunne oppfylle regjeringens nasjonale målsetting om to polititjenestemenn per 1000 innbygger i løpet av 2020, sier Anundsen.

Håper på rekordmange nye politifolk 

Regjeringen håper på et rekordår for antall nye politifolk neste år. 

– Det kommende året vil også rundt 300 tjenestemenn og kvinner gå over i pensjonistenes rekker eller av andre årsaker slutte i politiet. De stillingene som blir tomme skal fylles opp av nyutdannede politifolk, og i tillegg vil vi altså bevilge penger til å ansette ytterligere 350 personer i politiet. Det betyr i praksis at vi i løpet av 2015 vil kunne se godt over 600 nye ansikter i politiet, sier justisministeren til TV 2.

Justisministeren lover at pengene skal gå til nye politistillinger. Han vil straffe politimestre som ikke ansetter flere politifolk.

– Der har vi innført helt nye rutiner som fører til at politidistrikter som ikke ansetter nye politibetjenter ikke får penger. Det betyr at pengene går til andre distrikter om politimestrene ikke gjør den jobben de skal gjøre, nemlig ansette flere folk, sier Anundsen til TV 2.