Design-ikonet får en storebror

Audi TT Sportback debuterer i Paris nå.

Dagen før dagen avduket Audi denne bilen, TT Sportback som er ett av deres trekkplastre på bilutstillingen i Paris.
Dagen før dagen avduket Audi denne bilen, TT Sportback som er ett av deres trekkplastre på bilutstillingen i Paris.

Kvelden før dørene åpner på årets bilutstilling i Paris benyttet Audi anledningen til å vise fram en helt ny modell: Nemlig TT Sportback. 

Dermed tar Audi et ganske dristig grep og utvider sin TT til en liten familie. Til nå har vi hatt coupe og cabriolet - hvis TT Sportback settes i produksjon, blir det også fireseters modell med fem dører.

Broom var der

Brooms redaksjonssjef var en av de inviterte da Audi for aller første gang viste bilen, på konsernets Group Night i Paris.

- Bilen kom som en stor overraskelse - og vakte virkelig oppsikt her. For Audi er det naturligvis smart å gjøre det på denne måten. De får de ekstra mye oppmerksomhet - og risikerer på ingen måte at den skal "drukne" i alle bilnyhetene som avdukes når selve bilustillingen er i gang. Bilen ser kjempestilig ut i virkelighet og det vil ikke overraske meg om de setter den i produksjon, sier Vegard. 

Første smakebil på folkelig sportsbil

Firedørs coupe

TT Sportback føyer seg inn i en etter hvert ganske lang rekke av biler - i et segment som kalles firedørs coupe.

Her er særlig de tyske premiumprodusentene skikkelig på hugget. Det handler om design og sporty linjer, der praktiske hensyn ikke teller like mye som på mange av merkenes øvrige modeller. Nettopp design er viktig for svært mange premiumkjøpere - og firedørs-coupeene fungerer som spydspisser på dette området.

Audi har allerede A7 og A5 - og TT Sportback vil gå naturlig inn under dem i produktutvalget.

Lekker stasjonsvogn - sjekk denne!

29 centimeter lenger

Første generasjon Audi TT Coupé kom på markedet i 1998 og TT har forlengst fått status som et design-ikon. Om kort tid ruller de første bilene fra tredje generasjon ut på norsk asfalt og til våren kommer nye Audi TT Roadster. 

Med en lengde på 4,47 meter er TT Sportback 29 cm lengre enn siste generasjon Audi TT Coupé. (Til sammenligning er Audi A5 Sportback 4,72 meter lang.) TT Sportback er også 6 cm bredere og 3 cm lavere en coupéen med to dører.

400 hestekrefter

TT Sportback har fått Audis nye virtuelle cockpit. Det digitale instrumentpanelet viser all informasjon på en 12,3 tommers stor skjerm godt synlig bak rattet. Fire individuelle sportsseter skal gi rommelig plass i coupéen. Bagasjeromvolumet er på 350 liter. Legges ryggen på baksetene ned, øker det til 859 liter.

Under panseret på sitter en 2.0 TFSI firesylindret bensinmotor på 400 hk.  Koblet sammen med quattro permanent firehjulsdrift og S tronic automatgirkasse går sprinten fra 0-100 km/t unna på 3,9 sekunder. Det er fort!

Denne er ufornuftig - men helt herlig!

Flere nyheter

TT Sportback er sammen med nye Audi TT Roadster og den nye Audi A6-familIen noen av høydepunktene til Audi under årets bilutstilling i Paris.

På standen står blant annet også den nye Audi A7 Sportback-familien som lanseres i disse dager, nye Audi TT Coupé som lanseres i oktober, plug-in hybriden Audi A3 Sportback e-tron som lanseres i november og Audi R8 LMX, verdens første bil med laserlys som standard.

Vi kommer naturligvis tilbake med flere nyheter fra bilutstillingen.

Dyr som ny - men nå er den billig

Audi TT til under 100.000 kroner - er det smart?