Tesla Model S er den store snakkisen på elbil-fronten - men mest solgte elbil så langt i Norge er den ikke. Den posisjonen innehas av Nissan Leaf (t.v.)
Tesla Model S er den store snakkisen på elbil-fronten - men mest solgte elbil så langt i Norge er den ikke. Den posisjonen innehas av Nissan Leaf (t.v.)

Nissan har vippet super-elbilen av tronen

Leaf er Norges mest solgte så langt i år.

annonse

Ingen kjøper flere elbiler i forhold til folketallet enn oss nordmenn. 2014 blir det store gjennombruddet for elbilene på registrerings-statistikkene. 

Så langt i år er det registrert 13.747 nye elbiler på norske skilter, det er mer enn enn tredobling i forhold til samme periode i 2013.

Selger enda bedre

De rykende ferske september-tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at elbil-andelen denne måneden endte på 11,2 prosent.

Den store snakkisen i elbil-verden er Tesla og deres Model S. Men i skyggen av Model S er det en annen elbil som selger enda bedre - og som nå har passert Teslaen i salg her hjemme.

Vi snakker om Nissan Leaf, bilen som for alvor startet elbilbølgen i Norge.

Leaf har også tatt helt av på bruktmarkedet - les mer her:

Ned til andreplass 

I løpet av 2014 har det kommet en rekke nye konkurrenter på banen. Men Leaf holder likevel koken - og øker salget solid i år.

Når septembertallene er oppsummert, viser det seg at Nissan Leaf er Norges mest solgte elbil så langt i år - med hele 3.745 eksemplarer. Det er en økning på 23,2 prosent i forhold til samme periode i 2013.

Tesla Model S er dermed sendt ned på andreplassen. 3.535 nordmenn har kjøpt ny Tesla til nå i år. 

Vinteren kommer: Den beste elbilen i kulda

Leverings-situasjon

Her hører det med til saken at Tesla-registreringene har gått som en berg-og-dalbane helt siden bilen ble lansert på det norske markedet. Det har vært lange ventelister på Model S.

Dermed er det leveringssituasjonen som har bestemt markedsandelen, ikke den reelle etterspørselen etter bilen.

Dette har vært ganske annerledes for Nissan Leaf. Her har importøren stort sett klart å dekke etterspørselen - som har vært jevnt høy helt siden bilen først ble lansert.

To nye elbiler

Nissan er også i full gang med å lansere sin andre elektriske modell på det norske markedet.

Eller mer presis: Her handler det egentlig om to modeller. Med utgangspunkt i varebilen NV 200, kommer de nemlig med en elektrisk varebil (e-NV 200) - og en femseters personbil-utgave av denne med digert bagasjerom, kalt e-NV 200 Evalia.

Derfor kan det nok fort bli tøft for Tesla å komme tilbake som største elbilmerke i Norge i 2014.

Ny elbil skuffer i krasjtest

Nissan elektriske e-NV 200 kommer i to utgaver, både som personbil og varebil.
Nissan elektriske e-NV 200 kommer i to utgaver, både som personbil og varebil.

Nei - dette er ikke en elbil

Laster inn forumet...