Tara og Jørn vant seerstemmene i fjerde «Idol»-semifinale

Se det første intervjuet med de to finalistene eksklusivt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at seerstemmene var talt opp onsdag kveld, ble det klart at Tara Lill Flåten Nicolaisen (17) og Jørn Trollebø Kvalheim (23) er videre til topp ti.

– Det er helt sinnssykt! Jeg har så masse følelser i meg som jeg ikke visste fantes, smiler en strålende fornøyd Tara i videoen ovenfor.

Se Stian Blipp intervjue de to finalistene og deres familier øverst i artikkelen!

Jørn: – Helt sjukt!

Det er en svært overrasket Jørn som blir intervjuet i TV2.nos eksklusive nettsending.

– Dette er jo helt sjukt! Jeg tror ikke jeg skjønner det helt, forteller han.

Som TV-seerne fikk se, var det en emosjonell sanger som stod på scenen både under og etter sin opptreden. 23-åringen innrømmer at det ikke var langt unna at tårene rant.

– Det var litt for nærme, kanskje. Det var ikke så langt fra!

– Hva ser du for deg når du synger?

– Det er ting som har skjedd før og som jeg henter fram igjen. Det er det du får utløp for når du gjør dette, ting du har hatt det fælt med, svarer finalisten.

Høstet dommerskryt

Som vi også fikk se i kveldens direktesending var det ikke bare seerne som lot seg imponere av de to finalistene. Taras versjon av ZZ Wards «Put The Gun Down», høstet skryt.

– Da jeg så låtvalget ditt i dag, ble jeg skeptisk. Men hvis «Idol» er en klatretur, er du den deltakeren som tar oss fra topp til topp. Du bringer noe ekstra inn i konkurransen. Jeg digget det, sa Gunnar Greve Pettersen.

– Så langt er dette kveldens kuleste låtvalg. Det er fyr og flammer, og det passer deg perfekt. Du har en spesiell stemme. Jeg heier på deg, mente Kurt Nilsen. 

Fikk stående applaus av konkurrentene

Også Jørns versjon av «Where Do My Bluebirds Fly» av The Tallest Man On Earth falt i smak. De andre deltakerne reiste seg for Jørn etter hans opptreden, og både programleder Stian Blipp og dommer Tone var blanke i øynene. Dommerne bønnfalte seerne om å stemme ham videre.

– Du har en evne til å fange meg, og jeg tror du fanget hele Norge med det du gjorde akkurat nå. Det var ekstremt vakkert. Jeg er full av beundring, sa Tone Damli Aaberge.

– Fra den gangen du kom inn i audition-rommet, har du gjort det knakende bra. Du fortsetter. I kveld gjør du det bra. Du spiller selv og har så fet stemme. Jeg håper virkelig du går videre, sa Nilsen.

– Folk må skjønne at dette var fantastisk bra. Dere må stemme, oppfordret Pettersen.

Mangler kun to finalister

I første semifinale fikk vi se at Lise Emilie Zosa Johannesen (19) og Thomas Sarpebakken Pettersen (20) fikk de første plassene videre. Forrige onsdag var det Stine Jakobsen (19) og Jesper Jenset (17) som sanket flest seerstemmer. I årets tredje semifinale i «Idol» var det Tilla Gaasø (17) og Chinook Lamers (16) som gikk videre til topp ti.