Odd vil kvitte seg med Fagermo-klausul

Odd er redd for å miste suksesstrener Dag-Eilev Fagermo. Med investorer i ryggen jobber Skiens-laget med å gi treneren livstidskontrakt.

ROSENBORG-KLAUSUL? Odd-trener Dag-Eilev Fagermo skal ifølge TA ha en klausul i kontrakten sin, som sier at han blant annet kan gå til Rosenborg. Den er Odd nå interessert i å kvitte seg med. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
ROSENBORG-KLAUSUL? Odd-trener Dag-Eilev Fagermo skal ifølge TA ha en klausul i kontrakten sin, som sier at han blant annet kan gå til Rosenborg. Den er Odd nå interessert i å kvitte seg med. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Les alt om fotball her!

– Forsvinner Fagermo, vil vi også ha en annen holdning til Odd. Han inspirerer oss, og har latt oss bli kjent med – og en del av – det hyggelige miljøet. For oss var utgangspunktet å gå inn og støtte hoveddelen av en fotballklubb, det sportslige. Vi håper inderlig dette går rette veien. Vi tror også det. Vi har ikke noen andre alternativer, sier investor Yngvar Borgersen til Telemarksavisa.

Se de mest sette videoene fra den siste måneden i Tippeligaen nederst!

Fagermo har kontrakt med Odd ut 2016-sesongen, men ifølge TA har treneren en klausul om at han kan gå til blant annet Rosenborg. Ingen vil kommentere klausulen overfor lokalavisen, men Odd skal være villig til å strekke seg langt for å beholde Fagermo. Treneren har allerede vært i minst ett møte med Odd-ledelsen om forlengelse.

– Jeg har allerede en kontrakt med Odd, og jeg stortrives i klubben og hjemme på Akkerhaugen med familie og venner. For meg er det vanskelig å tenke på en annen klubb, eller jobbe på en annen måte enn vi gjør i Odd. Jeg elsker å utvikle telemarkstalenter – og Odd er klubben min. Jeg har ingen drømmer om å dra vekk fra Odd. Jeg hadde en drøm om å trene Odd, og nå kan jeg være med å vinne noe med Odd. Det er stort for meg, sier Fagermo.

Verken Odd-ledelsen eller Fagermo selv vil uttale seg om klausulen TA omtaler.

– Jeg skjønner at jeg kan få en mulighet i det som ses på som større klubber enn Odd. Hvem vil ikke ha en trener som utvikler egne spillere til å bli landslagsspillere, i en klubb som har vært stabile i toppen de seks siste årene – med et toppår nå – og det med mye mindre ressurser enn andre topplag. Andre klubber ser når trenere får mye ut av lite. Derfor er det sannsynlig at jeg kan få trene en større klubb enn Odd, sier Fagermo.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2