Da noen knuste et glass i ansiktet til Alan (26), gjorde han noe som overrasker millioner

Alan Crowleys helt spesielle selfievideo tar av på nett. Se den her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alan Crowley (26) hadde akkurat tatt i bruk «Everyday»-appen, hvor man tar et bilde av seg selv om dagen.

Målet var å sette sammen alle bildene til en video.

PÅ SYKEHUSET: Alan tok bilde bare minutter etter overfallet. Foto: Alan Crowley
PÅ SYKEHUSET: Alan tok bilde bare minutter etter overfallet. Foto: Alan Crowley

Under en bytur hjemme i Dublin i 2012, knuste en fremmed mann plutselig et glass i ansiktet hans. Crowley ble hardt skadet og lagt inn på sykehus.

Han måtte sy 50 sting, og dagen etter overfallet måtte plastikkirurger ta hud fra pannen hans for å lappe sammen kinnet hans.

Mens mange hadde sluttet å ta bilder av seg selv, bestemte Alan seg for å fortsette med de daglige bildene.

Han ville se hvor lang tid det ville ta før ansiktet var blitt tilnærmet normalt igjen, og forhåpentligvis gi mot til andre voldsofre. Bare minutter etter overfallet, tok han et bilde av seg selv. 

Tok bilde i sykehussenga

Videoen du ser over blir nå spredt på nett. Bare på YouTube er videoen sett over én million ganger, og mange voldsofre har kontaktet Alan for å takke ham for motet. 

I videoen ser man Alan gå fra sitt vanlige utseende, til å plutselig ha tatt et bilde av seg selv i en sykehusseng med et stort kutt over venstre kinn som strekker seg helt opp til pannen.

Deretter følger bilder av kinnet som hovner opp, og til plaster og det som til slutt blir et stort arr. 

– Videoen ble lagt ut for å vise folk at selv om skader etter operasjoner eller overfall kanskje ser fæle ut, blir det dramatisk bedre etter bare noen måneder. Både på utsiden og på innsiden, skriver Alan selv på YouTube. 

Overfallsmannen: – Husker ingenting

Det var kokken Thomas O’Connell (30) som knuste glasset i ansiktet til Alan. Han ble sommeren 2012 dømt til fengsel i to og et halvt år for det brutale overfallet.

I retten fortalte O'Connell at han ikke husket noe av glassknusingen, og forklarte dette med inntak av store mengder alkohol.