TILBAKE TIL SKY: Lars Petter Nordhaug vender tilbake til Team Sky.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TILBAKE TIL SKY: Lars Petter Nordhaug vender tilbake til Team Sky. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sky bekrefter Nordhaug-signering

– Vi er glade over å ha ham tilbake, sier teamsjefen.

Som TV 2 meldte 1. september så vender Lars Petter Nordhaug tilbake til Team Sky.

Laget bekrefter nå i en pressemelding at nordmannen er klar for dem neste sesong. Nordhaug var en av fem ryttere som ble presentert av det britiske laget. De øvrige var tsjekkeren Leopold König, briten Andrew Fenn, nederlandske Wout Poels og den irske veteranen Nicolas Roche.

– Lars Petter tilbrakte tre sesonger med oss og utviklingen hans var åpenbar. Han viste seg som en sterk endagsrytter. Han er veldig profesjonell, en god lagkamerat og alltid lojal mot laget. Han vil passe perfekt inn i gruppen igjen. Vi har alltid hatt mange fans i Norge, så etter at Edvald forlot oss, så er det godt å ha en ny nordmann på laget. Vi er glade over å ha ham tilbake, sier teamsjef Dave Brailsford.

Angrer ikke på at han forlot Sky
Nordhaug var en del av Team Sky da laget ble startet opp i 2010, men etter 2012-sesongen forlot han laget.

Men denne sesongen har ikke vært som ønsket for 30-åringen. Han ble vraket til Tour de France, og var etter hvert ikke akkurat bestevenn med lagledelsen i Belkin, noe som førte til at han ikke fikk sykle de rittene han ønsket foran VM.

– Det har jo lenge vært offisielt at jeg ville avslutte samarbeidet med Belkin. Men jeg angrer ikke på at jeg forlot Sky i 2012. Jeg hadde godt av å prøve noe nytt og jeg har definitivt vokst på det, sier 30-åringen til TV 2.

Nå ser han frem til en ny start i Sky.

– Jeg har uansett hele tiden hatt et ønske om å returnere til Sky før eller siden, fordi det fungerte utrolig bra sist, forklarer han.

– Det beste laget
Nordhaug vet foreløpig ikke hvilken rolle han får i sitt nye lag.

– Hvilken rolle jeg får, det skal sjefene diskutere litt seinere i høst. Men de vet hvilke kvaliteter jeg har, og de vet hva jeg står for. Jeg skal jobbe for gode resultater i endagsritt og klassikerne, samtidig som jeg kan hjelpe godt til i diverse andre ritt, sier han.

Om han får sykle Tour de France vet han foreløpig ikke.

– Det er for tidlig å si noe rundt Tour de France, og det kan jeg ikke tenke på nå. Fokuset fremover blir å finne tilbake til de kvalitetene jeg har, sier Nordhaug.

Han var i samtaler med andre lag, men hadde ingen andre konkrete tilbud. Uansett så ville Sky vært førstevalget.

– Team Sky er det beste sykkellaget slik jeg ser det. De har fått litt kritikk, men filosofien rundt laget passer meg utmerket, avslutter han.