Sponser nybilkjøperne med 25.000 kroner

Spesialtilbud for de som har lyst på Renaults elbil.

Renault setter i gang kampanje med 25.000 kroner i "ekstra vrakpant" for de som kjøper elbilen Zoe i Norge.
Renault setter i gang kampanje med 25.000 kroner i "ekstra vrakpant" for de som kjøper elbilen Zoe i Norge.

Bilene som ruller på norske veier er i gjennomsnitt over 10 år gamle – det er helt på bunnivå i Europa. Ikke bare er mange av disse bilene trafikkfarlige, de har ofte uforsvarlig store utslipp.

Men nå har Renault lyst å bidra til at bilparken i Norge skal forynges. Det vil si, aller helst vil de selvsagt at du skal kjøpe deres nye elbil, Zoe. I en kampanje tilbyr de nå de som skroter sin gamle bil 25.000 kroner, utover vrakpanten, om de kjøper Zoe. Og på den måten mener de å slå to fluer i en smekk: De selger en ny bil - og bidrar til at en gammel og potensielt farlig og lite miljøvennlig bil blir borte.

Les også: Denne bilen ble plutselig 50.000 kroner billigere

Trang fødsel

Det var en litt trøblete start på lanseringen av Zoe. Da den ble lansert, kunne den nemlig bare lades via det såkalte TN-nettet - med lokal jording. Og siden rundt halvparten av norske husstander ikke har dette, så ville følgelig mange få en betydelig utfordring når det kommer til lading.

Men nå har Renault ryddet opp i dette, takket være en liten minitransformator.

De har også innført bytterett på hele 30 dager - og nå har de altså en ny kampanje knyttet opp mot det å vrake gamlebilen.

Les vår test av Renault Zoe her

- Færre trafikkfarlige biler

Renault skriver i en pressemelding at de også vil rette fokus på at dersom vrakpanten ble satt høyere, ville en kunne forbedre både miljøet og få ned antallet trafikkfarlige biler.

- Zoe har en startpris på 199.900 kroner. Med det solide vrakpant avslaget i tillegg bør den være et enda mer fristende kjøp for de som har en eldre bil og vurderer å kjøpe en ny bil, skriver Renault i en pressemelding.

Les også: Prisene klare for spennende elbil-utfordrer

Må vise vrakpantdokument

De gamle bilene vil aldri mer rulle på de norske veier og dette er viktig for Renault og avgjørende for å gi avslaget. Derfor må kjøperen fremvise vrakpantdokumentet, før prisavslaget blir gitt.

Renault starter kampanjen med et event i Oslo.

Les også: Dette er den beste elbilen i kulda