Norling forklarte seg til fortvilte Brann-fans etter 0-4-tap

Erik Huseklepp og Rikard Norling sa noen ord til Brann-supportere etter kampen.

Odd-Brann 4-0

To Brann-selvmål, scoring av evigunge Frode Johnsen og en straffescoring av formspiller Herolind Shala sørget for en sterk 4-0-seier til Odd.

Brann står dermed med begge beina plassert i nedrykkstriden og fem runder før slutt ligger de på direkte nedrykksplass - ett poeng bak Haugesund og Sogndal.

– Det er et godt lag vi møter, men vi klapper sammen på slutten og det er ikke godt nok, sa Erik Huseklepp til C More etter kampen.

Han og Brann-trener Rikard Norling oppsøkte de tilreisende supporterne, noen av dem med tårer i øynene etter kampslutt.

– Det er ikke så mye å forklare. Det dreide seg mest om å dele med dem, sa Norling til C  More.

Det var imidlertid ikke kjeft å få.

– De støtter oss uansett. De er helt fantastiske, sa Huseklepp om fansen.

Mål etter Odd-malen

Odds jubelsesong fortsetter imidlertid. 

Bare tre dager etter at de sikret cupfinale-billetten med 5-2 over Sarpsborg ble dumpekandidat Brann feid av banen på eget gress.

De 90 minuttene mot Sarpsborg hadde ikke kostet noe særlig krefter.

– Det virket som vi ikke var særlig slitne. Man blir bedre av å spille gode fotballkamper, sa Frode Johnsen til C More etter kampen.

For Odd betyr det at sølvmedaljen kommer stadig nærmere, med elleve poeng opp til serieleder Molde og åtte poeng ned til tredjeplasserte Strømsgodset.

– Målene er det mest gledelige. Det er fire mål som kommer etter vårt spill. Det er slik vi har jobbet med å skrive. Vi har trent på den måten å spille på fem dager i uka i sju år, sier Dag-Eilev Fagermo til C More.

Jevn åpning

Odd har imponert denne sesongen, mens Brann på den andre siden har vært en stor skuffelse.

Brann har imidlertid vist tegn på forbedring den siste tiden, og innledningsvis var det ikke den store forskjellen på lagene.

Både Odd og Brann hadde gode muligheter til å score gjennom headinger fra Frode Johnsen og Jakob Orlov, men Johnsen headet over og Orlovs hodestøt ble reddet av André Hansen.

Selvmål nummer en

Etter halvtimen fikk imidlertid Brann seg en smekk over fingrene.

Azar Karadas fikk foten på et innlegg fra Jone Samuelsen som hadde adresse Bentley. Dessverre for Karadas pirket han bare ballen i stolpen og inn bak egen keeper.

Bentley spilte for Brann mellom 2011 og 2013, men returnerte til sin tidligere klubb Odd før denne sesongen etter et kort opphold i Kina og Wuhan Zall.

Odd-dominans

Etter 1-0-scoringen ble det enveiskjøring på Skagerak Arena, og det kunne blitt flere scoringer.

– Vi spiller bra fotball og spiller ball i hatt til tider med Brann, sa Odd-kaptein Steffen Hagen til C More i pausen.

Odd var dominante i banespillet også i andreomgang, men en del slurv i hjemmelagets forsvar ga Brann et par fine muligheter.

Gjestene maktet ikke å utnytte gavepakkene, og da gikk det som det måtte gå.

Johnsen doblet

Halvveis ut i omgangen stod det 2-0. 

Ole Jørgen Halvorsen dro med seg ballen på høyresiden, og slo inn i feltet til Frode Johnsen. Etter et par berøringer fikk han ballen under kontroll, og hamret inn 2-0.

Bare noen minutter senere var det definitivt game over.

Straffespark og nytt selvmål

Samme Halvorsen ble spilt gjennom av Jone Samuelsen, med Daniel Mojsov halsende etter. Mojsov er ikke borti ballen, men da Halvorsen sparket Mojsov i hælen gikk han i bakken og dommer Espen Berntsen vurderte det til å være straffespark.

Herolind Shala satte inn 3-0 med en frekk chip midt i mål.

Ydmykelsen ble komplett da Daniel Mojsov ikke maktet å klarere et innlegg fra Håvard Storbæk. Istedet sendte han ballen i eget mål. Branns andre selvmål for dagen.