Kristoffer (16) banket inn sitt første mål da Start slo Sarpsborg 08

Mjelde ble møtt med pipekonsert da han byttet ut sin unge målscorer.

Start 3-1 Sarpsborg 08

– Jeg har alltid drømt om å score i Tippeligaen. Det er en lykkefølelse dette her, sa 16 år gamle Kristoffer Ajer til CMore etter kampen.

21 minutter var gått da ballen landet hos unggutten.

Midtbanespilleren banket til med strak vrist, sendte ballen i hjørnet og Start i ledelsen. Ajer kunne også notert seg for en målgivende, i det som totalt sett var en svært god kamp for unggutten.

Pipekonsert mot Mjelde

Mjelde ble derfor også møtt med pipekonsert da 16-åringen ble byttet ut midtveis i andreomgang.

– De ville vel ikke at han skulle gå av, men han kom til meg i pausen og sa at han var sliten og trengte et bytte, forklarte Mjelde til CMore etter kampen.

– Jeg var utrolig sliten og hadde løpt mye. Jeg følte det var riktig å bli byttet ut da, sa hovedpersonen selv. 

Forhåpentligvis er den forklaringen god nok for Start-supporterne, som uansett kan glede seg over en fin seier mot Sarpsborg 08.

Tripic sikret seieren

Etter Ajers mål i første omgang så Start ut til å ha god kontroll på kampen. En svak involvering fra keeper Reinertsen på langskudd fra Martin Wiig betydde imidlertid at Start lå an til å miste to poeng.

Det ville ikke Zlatko Tripic ha noe av.

Ti minutter før slutt la vingen på til 2-1 etter en strålende kontring. Samme spiller økte til 3-1 kun to minutter senere etter en blåkopi av det forrige målet.

Rasende Brian Deane

Sarpsborg 08-trener Brian Deane var ikke så tilfreds med tingenes tilstand.

Han mente de skulle vært tildelt frispark i forkant av 2-1-målet og påsto at dommerne generelt sett ikke behandler klubben hans med respekten de fortjener.

– De små lagene får ikke en rettferdig sjanse. De får ikke dommeravgjørelsene som de burde fått, sa han, med henvisning til tidligere kamper.

Med seieren går Start opp på 31 poeng, ett poeng bak Sarpsborg 08. Det burde bety at plassen er så godt som sikret for begge lag.