FÅR KRITIKK: Louis van Gaal må tåle kritikk - selv fra sine egne landsmenn.
FÅR KRITIKK: Louis van Gaal må tåle kritikk - selv fra sine egne landsmenn.

Mener Louis van Gaal ikke forstår Premier League

– Hvordan kan du bruke så mye penger uten å handle en midtstopper?

Manchester United hentet stjernespiller etter stjernespiller før overgangsvinduet stengte.

Men selv om signeringer som Ángel Di Maria, Radamel Falcao, Ander Herrera, Luke Shaw, Daley Blind og Marcos Rojo  nå er å finne i stallen, så har det likevel dukket opp et lite problem. 

Laget har nesten ingen som kan spille midtstopper.

Med skader på Phil Jones, Chris Smalling og Jonny Evans i tillegg til karantene på Tyler Blackett, ble Louis van Gaal nødt til å gi akademispiller Paddy McNair (19) muligheten i helgens 2-1-seier over West Ham.

Men selv med de beste spillerne tilgjengelig har den sovende storklubben virket direkte svake bakover.

– Har undervurdert Premier League
Nå får Louis van Gaal kritikk fra sin egen landsmann Ruud Gullit.

I et innlegg i den nederlandske avisen De Telegraaf fyrer den tidligere Chelsea-manageren og storspilleren løs mot United-manageren.

– Hvordan i alle dager kan en så erfaren og suksessfull manager tro at han kan starte sesongen med Manchester United uten å kjøpe en eneste sterk midtstopper? skriver han i innlegget som er gjenfortalt av  Daily Mail.

Den nederlandske legenden skriver at det var helt opplagt at spillere som Rio Ferdinand og Nemanja Vidic måtte erstattes.

– Etter at de to forlot klubben var det helt åpenlyst at de trengte nye midstoppere. Han hadde 200 millioner kroner å bruke. Dersom du da ikke bruker en del av den summen på sterke og rutinerte forsvarspillere så vet du ikke hva Premier League handler om, skriver han og fortsetter:

–  Dersom du bare forsterker midtbanen og angrepet så undervurderer du Premier League. Dersom du ønsker å lykkes i England så bygger du grunnlaget først, før du bygger taket. Van Gaal har gjort det omvendt, sier han.

– For seint å rette opp
Gullit er ingen fiende av van Gaal, og var en av dem som støttet United-sjefen for den taktikken han kjørte med Nederland under VM.

Men nå mener han at landsmannen har tabbet seg ut, og at det er for seint å rette opp.

– Jeg ønsker at han skal være suksessfull i Manchester United. Men når han klarer å ordne forsvaret sitt så har de allerede spilt i tre måneder, skriver han og avslutter:

– Van Gaal lærer leksen sin nå. Han ser sine unge forsvarere måtte håndtere noen av verdens sterkeste spisser. De knuser inn i forsvarerne hans. Det er andre lover i engelsk fotball. Bare se på Gerard Piqué. I Barcelona ble han en av verdens beste midtstoppere. I Manchester United kom han ikke med, skriver han.