Martin (15) med ny målgivende i etterlengtet Strømsgodset-seier

Øyvind Storflor fikset første hjemmeseier siden 6. juli.

Strømsgodset - Viking 2-1:

Øyvind Storflor (34) ordnet Strømsgodsets første hjemmeseier på fem kamper da Viking ble slått 2-1 på Marienlyst lørdag.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Trepoengeren smakte godt for drammenserne. Hjemmeseieren var Godsets første siden 6. juli og bare den tredje under David Nielsens ledelse.

Veteranen avgjorde

Storflor ble matchvinner da han enkelt kunne gjøre 2-1 tidlig i annen omgang. På en perfekt 45 graders pasning fra Iver Fossum satte angrepsveteranen ballen kontant i nettmaskene.

Strømsgodset tok raskt kommandoen på eget gress, men frustrasjonen blant et seierstørst hjemmepublikum var til å ta og føle på etter flere forspilte sjanser. Lettelsen var derfor enorm, både på banen og tribunen, da Bismark Boateng dunket 1-0 pent i lengste hjørne åtte minutter før pause.

«Nana» ble satt opp av supertalentet Martin Ødegaard, vendte om og klistret ballen vakkert bak Viking-keeper Arild Østbø. I ren glede løp den ghanesiske midtbanemannen til benken for å omfavne trener Nielsen.

Lukter på bronsemedalje

Gjestene fra Stavanger brukte ikke lang tid på å svare, og fire minutter senere pirket Christian Landu Landu inn 1-1.

Det skjedde etter at en heading fra Makthar Thiouné skapte panikk i Strømsgodset-forsvaret. Vertene fikk ikke kontroll i egen boks, og til slutt havnet ballen i føttene til Landu Landu.

Strømsgodset har nå bronselukt i nesen igjen, og innehar for øyeblikket 3. plassen på tabellen. Blåtrøyene ligger poenget foran Rosenborg, men trønderne kan overta bronseplassen med seier søndag.

Viking er på sin side trygt plassert i «ingenmannsland» på tabellen, og står hverken i «fare» for medalje eller å rykke ned. (©NTB/TV 2)