Det er sporty linjer over nye Espace - som nå går bort fra å være rendyrket flerbruksbil.
Det er sporty linjer over nye Espace - som nå går bort fra å være rendyrket flerbruksbil.

Slik vil de lage annerledes luksusbil

Helt ny Espace - her er de første bildene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
annonse

De franske bilprodusentene sliter tungt når det gjelder luksusbiler. Her er det tysk premium som gjelder for de fleste kundene.

Å konkurrere på tyskernes premisser er neppe smart – og det er det Renault har tatt konsekvensen av når de viser fra sin nye Espace for aller første gang.

Bilen skal debutere på bilutstillingen i Paris neste uke. Og dette er en svært viktig modell for Renault.

Drømmebil for storfamiliene - eller?

SUV-faktor 

I praksis har Renault manglet en toppmodell i mange år. Nå satser de på at Espace skal klare å ta den posisjonen. 

Der Espace i flere generasjoner har betydd en ganske tradisjonell, men rommelig flerbruksbil, har den nye utgaven fått en betydelig SUV/crossover-faktor. I praksis blir nye Espace betegnet som en mellomting mellom flerbruksbil og SUV.

Renault-SUVen ble et skikkelig mageplask

Mer eksklusiv

På den måten får Renault en bil som kan appellere til langt flere kjøpere enn i dag. Dessuten får de en modell de sårt har savnet i mange år.

De franske bilprodusentene har ikke fulgt med i SUV-timen og har gått glipp av veldig mye salg og inntekter etter hvert som SUV-salget nærmest har eksplodert.

Det er ventet at neste Espace også skal bli mer eksklusiv og påkostet enn dagens modell. Det gjelder ikke bare design – men også ting som kjøreegenskaper, komfort, støydemping og materialkvalitet i interiøret. Her skal det blant annet være utstrakt bruk av treverk og aluminium.

4x4? 

I praksis skal den utfordre biler som Mercedes ML, BMW X5 og Audi Q7, og neste generasjon Volvo XC90.  Det er ambisiøst - og vil kreve svært mye av bilen.

Det er foreløpig ikke kjent om Renault vil tilby nye Espace med firehjulstrekk. Men det er å finne på det som blir en nærliggende konkurrent. Når Ford neste år kommer med en helt ny utgave av sin S-Max er 4x4 blant valgmulighetene. S-Max kommer også i en eksklusiv utgave kalt Vignale, en bil som konseptmessig ligger svært nært opptil nye Espace.

Les mer: Skal skjemme bort familier som trenger mye plass

Her er bilen Renault håper skal hente mange nye kunder til merket. Nye Espace debuterer på hjemmebane i neste uke - på bilutstillingen i Paris.
Her er bilen Renault håper skal hente mange nye kunder til merket. Nye Espace debuterer på hjemmebane i neste uke - på bilutstillingen i Paris.

Denne raringen kan være et skikkelig bruktbil-kupp

 

Laster inn forumet...