Denne utrolige brasseredningen gir Sandnes fornyet Tippeliga-håp

– Jeg hadde melkesyre i beina, men klarte å hive meg opp, sier Hannes Sigurdsson.

Sandnes Ulf - Vålerenga 2-1:

Sandnes Ulf holder liv i Tippeliga-håpet etter fredagens 2-1-seier hjemme over Vålerenga. Triumfen er de lyseblås første siden 1-0-seieren hjemme over Bodø/Glimt 9. juni.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Triumfen er også den første for trener Tom Nordlie, etter at han overtok Sandnes i sommer.

Diego Rubio ble scoringshelten med sine to scoringer, men det var likevel Hannes Sigurdsson som ble den reddende engelen på Sandnes stadion.

Fem poeng bak kvalik

Kampen nærmet seg nemlig 90 minutter - på stillingen 2-1 - da Vålerenga febrilsk jaktet utligning. VIF-stjernen Vidar Örn Kjartansson lobbet av gårde ballen, og den så ut til å gå mot det åpne Sandnes-målet.

Da kom Sigurdsson til utsetning og brassesparket ballen vekk - på spektakulært vis på streken.

Etter kampslutt pustet spissen lettet ut.

– Jeg hadde melkesyre i beina, men klarte å hive meg opp, sier han med et smil til TV 2.

– Dette var jævlig godt å endelig få en seier etter så lang tid. Jeg håper dette er den første av mange som vi kan få nå fremover, sier Sigurdsson.

Sandnes Ulf er fortsatt tabelljumbo i Tippeligaen, men er nå fem poeng bak Brann på kvalikplass. Bergenserne har imidlertid én kamp til gode denne helgen, og kan øke forspranget tilbake til åtte poeng.

Nordlie: – Viser at det er mulig

Sandnes-trener Nordlie tror likevel på en positiv effekt utover høsten.

– Det var ingen vakker fotballkamp, men å har vi tatt poeng i seks av ni kamper. Endelig kom seieren, sier han til TV 2.

– Vi har ligget lenge nede i gjørma, og vi gjør fortsatt det. Men disse tre poengene viser at det er mulig, sier Nordlie.

Tomålsscorer Rubio var også blid etter kampen, men ikke først og frem fordi han satte inn sin sjette og sjuende scoring for sesongen.

– Det føles godt, men seieren var viktigere enn mine scoringer. Dette var som en finale for oss, og vi måtte vinne, sier han til TV 2.

– Nå har vi fortsatt sjansen til å redde plassen. Vi skal gå inn mot nesten kamp og gi alt, lover Rubio.

Grindheim-scoring hjalp ikke

Kampen var lenge svært tett og sjansefattig. Det løsnet ikke før i 2. omgang, da Sandnes rullet frem sine sør-amerikanske profiler.

Først var Costa Ricas VM-spiller Randall Brenes nær scoring i det 52. minutt, før chilenske Rubio var på farten et par minutter etter.

Rubio var på vei alene mot VIF-keeper Michael Langer, men ble felt av østerrikeren og dommeren pekte på straffemerket.

Rubio ekspederte straffen selv i mål på sikkert vis, før han doblet da han skled inn 2-1 fem minutter etter.

Christian Grindheim tente poenghåpet for Vålerenga med sin redusering bare minuttet etter. Men foruten Kjartanssons nesten-scoring kom aldri Oslo-laget nærmere poeng.