KAN TJENE FETT: Alexander Kristoff vil ha ny kontrakt i Katjusja.
KAN TJENE FETT: Alexander Kristoff vil ha ny kontrakt i Katjusja.

Kristoff håper å tjene 20 millioner kroner i året

Alexander Kristoff er åpen for å forlenge med Katjusja.

Ponferrada (TV 2): Alexander Kristoff gikk fra en prestasjonsbasert kontrakt til fastlønn før inneværende sesong. Den sportslige suksessen har gjort at nordmannen har gått glipp av millioner av kroner.

Den samme suksessen gjør også at Kristoff har svært gode forhandlingskort på hånden. Katjusja ønsker å forlenge med Stavanger-karen. Kristoffs nåværende kontrakt går ut etter 2015-sesongen. 27-åringen er positiv til å forlenge avtalen.

- Jeg tror det blir vanskelig å endre kontrakten jeg har for neste år, men det er samtaler om 2016 og 2017. Det er mulig jeg kan signere for to år til. Managementet mitt snakker med ledelsen i Katjusja. Jeg trives veldig godt i Katjusja.

Kristoff forventer et solid lønnshopp. I år tjener han i overkant av fem millioner kroner.

- Det blir en bedre kontrakt i 2016 og 2017. Jeg har ikke en dårlig kontrakt i år, men i forhold til de resultatene jeg har kjørt i år er det dårlig. Men det kunne jeg ikke gjettet før sesongen, sier Kristoff.

- Du vil ha en lønn rundt 15 millioner kroner for å signere?

- Ja, i hvert fall. Jeg ser for meg noe i den duren, 15-20 millioner kroner. Ikke mindre enn 15 millioner i alle fall. Vi får se hva som kommer på bordet, sier Kristoff.

Katjusja-ledelsen signaliserte under Tour de France at de ønsker å bygge laget rundt Kristoff. Nordmannen har tidligere etterlyst flere støttespillere i spurtene. Nå har Kristoff begynt å få gjennomslag.

- Jeg har fått inn Sven Erik Bystrøm og Jacopo Guarnieri. Det er forsåvidt to mann ekstra i forhold til før. Jeg tror jeg får flere og flere hjelpere hvis jeg holder nivået jeg er på. Rodriguez blir eldre og eldre. Han kommer ikke til å holde på for evig, og da må de ha en ny kaptein. Jeg håper det blir meg, sier Kristoff.

- Er du fornøyd med kvaliteten på de som er kommet inn?

- Bystrøm er førsteårs proff. Man kan ikke forvente så mye av ham ennå, men han kan presse meg på intervaller. Guarnieri er en god spurter og er god i posisjonkampen. Problemet mitt har vært at vi ikke har hatt så mange ryttere til kampen den siste kilometeren. Det er Guarnieri god til, sier Kristoff.