Ekspertene sammenligner Manchester Uniteds kollaps med Liverpools

– De hadde god kontroll og ville ha mer, mer, mer, sier Petter Myhre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-Manchester United 5-3 

Manchester Uniteds sjokkerende 3-5-tap for Leicester søndag føyer seg inn i rekken av utrolige resultater rundt de røde djevlene de siste to sesongene. I TV 2s Premier League-studio søndag kveld ble Louis van Gaals lags innsats naturlig nok tema.

– De er friskmeldt offensivt, men sliter og er sykemeldt defensivt. Det er veldig overraskende. Jeg hadde ikke trodd dette, sa tidligere Premier League-keeper Erik Thorstvedt, som forrige helg friskmeldte laget og mente de kunne kjempe om tittelen denne sesongen.

Hans kollega Petter Myhre dro paralleller mellom søndagens kollaps og en av de mest minnerike kampene i Premier League mot slutten av forrige sesong der Liverpool rotet bort en 3-0-ledelse over Crystal Palace.

– Vi husker Liverpool mot Crystal Palace forrige sesong, som var med å avgjøre dette her den gangen. De ledet, hadde god kontroll og ville ha mer, mer og mer. Det er ikke første gang det skjer og det kommer heller ikke til å være siste gang. Det ligger litt i menneskets natur å ville ha mer, for det er så gøy. Da er det litt slik at du kan glemme deg bort. Det kan skje og gir ekstra inspirasjon til motstanderen, sa fotballeksperten.

Se studiodiskusjonen i videovinduet øverst!

Les også: Suárez brøt sammen i tårer etter utrolig Liverpool-kollaps

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Det handler om balansegangen. Når du føler at det går bra - de gruste QPR forrige kamp og følte at de skulle cruise gjennom igjen - og det eneste som står i hodet på dem er at de skal score mer og mer, da må du ha noen spillere som står frem og sier at det er motstanderne som må frem og score, sa Myhre.

Resultater gir uansett vann på møllen til de som sier at Manchester United har mye å jobbe med defensivt, mens ting er på stell offensivt.

– Scorer du tre mål på bortebane så skal du i utgangspunktet vinne kampen. Slipper du inn fem mål så sier det seg selv at du har et problem. Derfor er det overraskende at de ikke gjorde flere innkjøp i bakre firer da de hadde sjansen. Men de må jobbe med det. Du kan jobbe på treningsfeltet og prøve å rette på dette, så jeg regner med van Gaal vil gjøre det, sa Erik Nevland. 

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet til høyre!