GLAD PÅ BERGENS VEGNE: Thor Hushovd synes det er stas at sykkel-VM kommer til Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GLAD PÅ BERGENS VEGNE: Thor Hushovd synes det er stas at sykkel-VM kommer til Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Hushovd: – Jeg hadde elsket å sykle VM på hjemmebane

Akkurat i dag angrer Thor Hushovd på at han la opp.

Torsdag ble Bergen tildelt sykkel-VM i 2017. Jubelen sto i taket i den spanske VM-byen Ponferrada. Også hjemme hos Thor Hushovd i Monaco var det jubel da UCI-president Brian Cookson annonserte at byen mellom de sju fjell blir VM-arrangør i 2017.

– Det er jo sprøtt med VM i Bergen og Norge. Når jeg hører slike nyheter skulle jeg gjerne vært der. Dette viser at vi er en sykkelnasjon som virkelig er satt på kartet, sier Hushovd.

– Dette blir vanvittig gøy for alle sykkelinteresserte, legger han til.

I helgen syklet Hushovd sin siste konkurranse som profesjonell sykkelrytter. Grimstad-karen forteller at sykkelen har stått urørt etter helgens ritt, men han innrømmer at det kriblet litt ekstra i beina da Bergen fikk VM.

– Angrer du nå på at du la opp?

– Ja, det er klart. Jeg hadde elsket å sykle VM på hjemmebane. Det har vært en stor drøm for meg, men ikke når jeg er 39 år, humrer nordmannen.

Hushovd er positiv til å bidra med noe i forbindelse med mesterskapet i Bergen. Det har vært spekulert i om Grimstad-oksen vil fungere i en slags rådgiver-rolle for Edvald Boasson Hagen i MTN-Qhubeka. Håpet er at Boasson Hagen finner tilbake til formen fra den siste tiden i HTC og den første tiden i Team Sky.

I 2017 er Boasson Hagen og Alexander Kristoff begge 30 år. Lars Petter Nordhaug er 33 år. Det er ingen alder for en syklist. Hushovd tror de norske rytterne vil gi jernet på hjemmebane.

– Det betyr enormt mye for motivasjonen. Å oppleve et mesterskap på hjemmebane er noe av det største man kan oppleve som syklist, slår han fast.