KUN DETALJER GJENSTÅR:  Petter Northug er nær enighet med Skiforbundet om en representasjonsavtale for VM-sesongen, men neste sesong kan det bli andre boller. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KUN DETALJER GJENSTÅR:  Petter Northug er nær enighet med Skiforbundet om en representasjonsavtale for VM-sesongen, men neste sesong kan det bli andre boller. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nær enighet mellom Northug og Skiforbundet

Men Odd-Bjørn Hjelmeset spår at skikongen vraker Skiforbundet neste sesong.

Omsider nærmer det seg en løsning på konflikten mellom Petter Northug og Skiforbundet.

En representasjonsavtale må være på plass for at skiesset skal få gå verdscuprenn og delta i VM kommende sesong.

Partene har hatt god dialog i møter nylig, og etter det TV 2 erfarer kan Northug komme til å signere allerede til helgen.

– Ser ganske lovende ut

Generalsekretæren i Skiforbundet er trygg på at partene vil komme til enighet.

– Vi leter etter løsninger for å få dette til, og få Petter med. Det ser ganske lovende ut. Vi er såpass nær hverandre, at vi har et håp om å komme til enighet med Petter, sier Stein Opsal til TV 2.

Etter det TV 2 erfarer vil skiforbundet akseptere at Northug og Coop vil fortsette å selge utvalgte lisensprodukter. Dessuten får han bruke skidressen fra Swix i nasjonale renn med alle private sponsorer – utenom Coop.

TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset føler seg trygg på at avtalen som gjør at Northug blir å se i Falun-VM vil gå i boks.

– Jeg er veldig optimistisk. For Petter Northug er VM det viktigste denne sesongen, så han signerer så fort han greier, sier Hjelmeset.

Spår Northug vraker Skiforbundet

Fra og med mai 2015 blir det andre boller. VG meldte onsdag at det kommer til å stilles langt strengere krav for neste sesong, og at de vil kreve full Coop-stopp.

– Vi forholder oss til denne sesongen, også får Petter velge neste sesong. Hva han da gjør blir helt og holdent opp til ham, sier Opsal.

Odd-Bjørn Hjelmest tror det vil ende opp med at Northug vraker landslags og verdenscup for å satse på langløp.

– Neste sesong er det ikke noe mesterskap, og da er det én ting som gjelder for Petter. Det er å gå langløp. Da blir det så attraktivt for ham at han kommer til å gå for Coop, spår langrennseksperten.