FÅR NEI: Norges Skiforbund setter foten ned og nekter Petter Northug å markedsføre Coop fra 2015.  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FÅR NEI: Norges Skiforbund setter foten ned og nekter Petter Northug å markedsføre Coop fra 2015.  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Northug nektes Coop-avtale fra 2015

Dersom Petter Northug (28) skal fortsette å representere Norge, må han stanse sponsoravtalen med Coop fra mai neste år, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Norges Skiforbund som stiller tøffere og mer konkrete krav til langrennsstjernen. Etter oppstyret det siste halvannet året, krever forbundet full Coop-stopp etter den kommende sesongen.

– Han (Northug) kan ikke markedsføre Coop som partner. Han kan heller ikke selge produkter av ulik art. Coop-avtalen må stilles på hold så lenge Petter ønsker å gå internasjonalt, sier generalsekretær Stein Opsal i skiforbundet til VG.

Avisen skriver at forbundets krav er absolutt og gjelder for hele året. Den kommende sesongen nektes Northug å profilere hovedsponsoren mellom 1. november og 30. april.

Skiforbundet vil også kreve at Northug takker ja til landslagsplassen, og at han samtidig profilerer forbundets sponsorer gjennom hele året. Alternativet blir å satse på langløp som er utenfor Norges Skiforbunds kontroll.

– Skal vi finansiere toppidretten, er vi nødt til å ha sponsorer som føler at de får en vare tilbake. Hvis de beste står på siden av dette og ikke er tilgjengelig for våre sponsorer, vil mye av dette forvitre over tid. Grunnlaget for finansieringen er at alle de beste er med i fellesskapet, sier Opsal. (©NTB)