Nå kommer Golf "off road light"-versjon. Akkurat som storebror Passat får den da tilleggsbetegnelsen Alltrack - og der er firehjulsdrift standard.
Nå kommer Golf "off road light"-versjon. Akkurat som storebror Passat får den da tilleggsbetegnelsen Alltrack - og der er firehjulsdrift standard.

Slik blir bestselgeren enda litt tøffere

VW kommer med Alltrack-utgave av Golf.

annonse

Veldig få - om noen i det hele tatt - har flere modellvarianter enn VW Golf. Det er et "hav" av konfigurasjoner å velge i.

Den finnes som 3- og 5-dørs, finnes i spreke utgaver, som elbil, hybrid, høyreist Sportwagen, billig og enkel, påkostet og eksklusiv, stasjonsvogn, med og uten firehjulstrekk og mange forskjellige motorer som brenner både bensin og diesel. Ja, og i forskjellige utstyrsvarianter.

VW EA266: Kunne dette blitt verdens mest solgte bil?

Det var plass til en til

Når vi trodde det ikke var flere muligheter igjen - da kommer VW med enda en ny variant. En vi ikke hadde tenkt på i farten. Nemlig denne: Alltrack.

VW Golf på stylter får navnet Alltrack.
VW Golf på stylter får navnet Alltrack.

Den er oppkalt etter "storebror" VW Passat som er bygget på samme lest. Alltrack betyr stasjonsvogn i litt røff utgave, med firehjulstrekk, større hjul og med "offroad-elementer" som skjermutbyggere, kraftigere støtfangere, skliplater foran og bak, solide kanallister og litt høyere bakkeklaring.

Norsk favoritt

Det hele er en sikker norsk favorittkombinasjon.

Tenk bare på biler som Volvo XC70, Audi Allroad og Skoda Octavia Scout. Disse bilene er - som den kommende Golfen - biltyper som byr på mye av det samme som en SUV, men som har mer personbil-like kjøreegenskaper. Da kaller vi det gjerne crossover.

Ellers er det VW Tiguan - en bil som i bunn og grunn bygger på nettopp Golf - som så langt har i varetatt dette segmentet hos VW.

VW Golf: Slik startet et av historiens største bileventyr

Både bensin og diesel

Volkswagen planlegger å lansere nye Golf Alltrack med et utvalg av tre turboladede firesylindrede motorer - en bensinmotor med direkte innsprøyting og to commonrail dieselmotorer.
Besinmotoren på 1,8-liter skal yte 177 hk. Den minste dieselen på 1,6-liter yter 105 hk og den største på 2-liter byr på 150 hk.

Alle har 4Motion firehjulstrekk-system og elektronisk differensialsperre foran som standard.

Høyere

Bilene har 20 millimeter høyere bakkeklaring enn en vanlig Golf stasjonsvogn.

Bilen vises første gang offentlig på Paris motorshow som åpner dørene i begynnelsen av oktober.

Volkswagen Golf er Norges og Europas mest solgte bilmodell. Med den nye Alltack-varianten på plass vil det nok for konkurrentene bli enda vanskeligere å nå igjen bestselgeren. 

VW Golf 2014: Denne skal 10.000 nordmenn kjøpe i år

 

Bedre bakkeklaring og 4x4 skal sørge for at VW Golf kommer fram på steder den ikke har gjort før.
Bedre bakkeklaring og 4x4 skal sørge for at VW Golf kommer fram på steder den ikke har gjort før.
Laster inn forumet...