SLITER TUNGT: Maldivenes kvinnelandslag i håndball satte en lite hyggelig rekord i Asian Games i helgen. FOTO: Handball Maldives på Facebook
SLITER TUNGT: Maldivenes kvinnelandslag i håndball satte en lite hyggelig rekord i Asian Games i helgen. FOTO: Handball Maldives på Facebook

Satte verdensrekord etter 0-79-tap

Maldivenes håndballjenter sliter tungt i sitt første mesterskap noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et historisk håndballresultat fant sted i det pågående Asian Games i Sør-Korea i helgen. Maldivenes kvinnelandslag tapte nemlig hele 0-79 for Japan i gruppespillet, og satte dermed verdensrekord.

Japan ledet hele 40-0 til pause og scoret i nær sagt hvert eneste angrep.

Resultatet er det største registrerte tapet for noe håndballandslag, ifølge statistikktjenesten Infostrada. I hvert fall i moderne tid.

Det nærmeste er 2-72-tapet til Indonesia for Nord-Korea i Asian Games i 2012, samt 1-70-tapet til Kuwait for Kasakhstan samme år, melder dansk TV 2.

I håndball-VM er for øvrig rekorden 57-9-seieren som Ungarn slo til med over Australia i 2005.

Maldivenes innsats i årets Asian Games har ellers vært preget av flere stortap. Den første kampen endte med 7-57 for Usbekistan, mens Hong Kong vant 41-7 i mandagens kamp.

Ikke overraskende ligger ferieøya - som er med i sitt første håndballmesterskap noensinne - på jumboplass i gruppe B med null poeng og -163 i målforskjell.

Trener Abdulla Saleem hadde denne forklaringen på det historiske stortapet.

– Vår fysiske form er ikke god, og vi har en del skader. 40 prosent av spillerne er skadet, sa han, ifølge Times of India.

– Laget må forbedre seg kraftig. Vi skal gjøre vårt beste i den neste kampen, sa han tappert.

Maldivene har én kamp igjen i gruppespillet. Onsdag venter Kasakhstan, som ligger an til å gå til semifinalene.

Sør-Korea, Kina og Japan ligger an til å sikre seg de tre andre plassene.