– Du har brukt 1,6 milliarder og gjør det verre enn Moyes

Britiske tabloider drar paralleller mellom David Moyes og Louis van Gaal. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var nesten som X-files: Du tror det ikke før du får se det. Manchester United ledet komfortabelt 3-1 borte mot nyopprykkede Leicester. I løpet av 20 minutter snudde hjemmelaget kampen anført av en livsfarlig José Leonardo Ulloa, en sprudlende Jamie Vardy og dirigenten Esteban Cambiasso.

«Gaalacticos» så plutselig ikke ut som noe mer enn et middels Premier League-lag, noe tabellen viser med all tydelighet. På de fem første kampene har Louis van Gaal plukket fem poeng. David Moyes sto med sju poeng etter fem kamper i fjor. Og under Moyes slapp Manchester United aldri inn flere enn fire mål. 

«Du har brukt 1,6 milliarder og gjør det verre enn Moyes» skriver The Sun.

Det skal sies at United-spillerne kanskje er hakket mer fornøyd med Louis van Gaal enn de var med Moyes. Skotten blir beskrevet som en «amatør» av Rio Ferdinand i den tidligere Manchester United-stopperens nylig utgitte bok. Ikke nok med at Moyes ikke hadde peiling på taktikk og spillestil; han nektet til og med Manchester United-spillerne å spise lavfett-chips kvelden før kamp.

Nå er det andre tider, men poengmessig har det ikke lønnet seg å brukt 1,6 milliarder kroner på nye spillere. For første gang i Premier League-historien tapte Manchester United etter å ha hatt en tomålsledelse.

– Det er ikke tvil om at Manchester United er for veike. Jeg synes backfireren og midtbanetreeren ble terrorisert av Leicester, sier Sky Sports-eksperten Gary Neville.

– Selv om enkelte dommeravgjørelser gikk mot dem... hvis man ikke kan gi motstand... Man spiller borte mot Leicester i Premier League. Hva forventet de, spør Neville.

– Har de ikke lært noe av Leicesters Everton-kamp for noen uker siden? Man må være mer fysisk, man må stå frem og man må vinne hodedueller, vinne taklinger og ikke gi motstanderen forhåpninger. Manchester United gjorde ingen av delene, sier Neville.