BRÅK FOR NORTHUG: Nye Høyder og Petter Northug blir ikke enige.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BRÅK FOR NORTHUG: Nye Høyder og Petter Northug blir ikke enige. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nye Høyder saksøker Petter Northug

Mer trøbbel for skistjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nye Høyder og Petter Northug er ikke blitt enige om de økonomiske betingelsene etter at Northug sa opp avtalen, skriver NRK.

Nå er skikongen stevnet for Sør-Trøndelag tingrett. Det bekrefter daglig leder Lars Christian Engen i Nye Høyder overfor kanalen, og det blir også bekreftet av selskapets advokat Morten Brandhaug.

– Jeg bekrefter at vår klient Nye Høyder AS har tatt ut søksmål mot Petter Northug, men utover det har jeg ingen kommentar, sier Brandhaug til TV 2.

Stor frustrasjon
Northug-manager Are Sørum Langås vil ikke kommentere søksmålet. Etter det TV 2 Sporten erfarer dreier det seg ikke om store summer. TV 2 vet at det innad i Nye Høyder er stor frustrasjon over at Team Northug ikke har betalt en kompensasjon for at de har brutt den treårige avtalen de inngikk forrige sesong.

Nye Høyder er selskapet som driftet apparatet rundt Northug i fiaskosesongen 2013/14. Eventbyrået i Trondheim ansatte i fjor tre personer for å ta seg av avtalen med Coop. Foruten manager Are Sørum Langås, sto også John Northug, og Eirik Myhr Nossum på lønningslisten til Nye Høyder. Sistnevnte har fortsatt en avtale med trønderne.

I tillegg til det man mener er et rent økonomisk tap for bedriften, mener Nye Høyder at de gjorde en del gratis arbeid som de så på som en investering for framtiden. Blant annet med lisensproduktene med Northug (kornblanding og juice) som fortsatt finnes i butikken. Arbeidet rundt dette er noe av det som nå ligger i kravet mot Team Northug. Det trondheimsbaserte selskapet mener de har krav på en sluttpakke fra Northug – noe som er vanlig når en samarbeidsavtale blir brutt før avtaletiden løper ut.

Kritiske til Coop
I mai ble det kjent at Coop krevde at Petter Northug måtte bytte ut hele støtteappararet og avslutte samarbeidet med Nye Høyder for å fortsette samarbeidet.

– Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren, skrev Northug i en SMS til TV 2 den gangen.

I mai var Nye Høyder kritiske til at Coop, slik Nye Høyder opplevde det, forsøkte å legge skylden for Northugs elendige sesong på dem. 

– Det oppleves som litt uvirkelig og veldig rart, for vi har gjort alt etter vår beste evne for å hjelpe Petter. Vi har oppfylt alle punkter i avtalen og støttet Petter nå i den vanskelige tiden, og at det da kommer en hær fra Coop med advokater og PR-rådgivere fra First House, oppleves veldig vanskelig, sa styreleder i Nye Høyder, Grethe Helene Engen, den gangen.

Etter at Svein Tore Samdal i høst solgte seg ut av selskapet, er de tre aksjonærene i Nye Høyder Lars Christian Engen, Grethe Helen Engen og Even Valleraunet. Nye Høyder hadde driftsinntekter på 11,2 millioner kroner i 2013.

Northug ble i forrige uke tiltalt på seks punkter etter å ha kjørt med promille i mai. Fem av tiltalepunktene gjelder brudd på veitrafikkloven, mens det siste punktet gjelder falsk anklage etter at han innledningsvis hevdet det var kameraten som kjørte bilen.