–  Vi kan ikke bortforklare det. Vi er feige

Viking tapte sin tredje kamp på rad hjemme mot Start.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking - Start 0-1
Uavgjortspesialisten Viking så en stund ut til å gå mot nok en poengdeling da de tok imot Start hjemme i Stavanger søndag ettermiddag, men slik skulle det ikke gå.

Halvveis i andreomgang satte nemlig Matthias Vilhjalmsson inn kampens eneste mål etter flott forarbeid av Ernest Asante, og Viking maktet aldri å finne målet som ville ha sikret de uavgjort nummer 12 i inneværende sesong.

I stedet ble det nok et tap på Kjell Jonevrets mannskap - siddisenes tredje på rad.

– Tilbake til gamle synder
Det gjorde Viking-kaptein Indridi Sigurdsson mindre glad.

– Vi kan ikke bortforklare det. Vi er OK i en time, men så er det tilbake til gamle synder. Vi er stillestående, passive og feige, og vi kommer ikke opp i press. Da vinner du ikke fotballkamper, sa han til CMore etter kampslutt.

Hos Start-kaptein Glenn Andersen var naturlig nok humøret et noe annet - ikke overraskende etter å ha holdt nullen for første gang denne sesongen

– Det er lenge siden noen kan ha spilt på under 2,5 mål i en Start-kamp, og i dag vinner vi 1-0 på strålende vis. Det er også deilig å holde nullen for første gang, sa han til samme kanal etter at laget hadde klatret opp på 10. plass.

Slik gikk det til
Men om Start kunne juble til slutt, var det få som jublet over den første timen med fotball. Kampen var nemlig av det svært tamme slaget i godt over en omgang.

De første 45 var så godt som uten underholdningsverdi. Jón Dadi Bödvarssons forsøk knappe fem minutter før hvilen, hvor han tråklet seg forbi et par Start-spillere og deretter avsluttet rett på Terje Reinertsen, var høydepunktet i en omgang fattig på offensivt spill og rik på feilpasninger på midtbanen.

I andre omgang, til glede for de som hadde tatt turen til Viking Stadion, hevet nivået seg noe.

Asante fikk omgangens første virkelige sjanse, da han etter 66 minutter satte fart på høyrekanten og kom til avslutning fra skrått hold. Ghaneserens skudd gikk like utenfor, men bare drøye minuttet senere kunne gjestene juble.

Vilhjalmsson ble helten
Og igjen var Asante involvert. 

Igjen kom han seg rundt på høyrekanten, og inne i feltet ventet en takknemlig Vilhjalmsson som kontrollert satte det presise innlegget i mål. 

Da våknet omsider hjemmelaget. 

Først headet Osita Henry Chikere, som bare minutter tidligere hadde blitt byttet inn, et langt innlegg inn i feltet. Der hersket det noen sekunder det totale kaos, men etter mye om og men fikk gjestene til slutt klarert.

Noen minutter senere ble det på ny farlig da et innlegg ble slått inn fra venstre, men Vidar Nisja maktet ikke å presse headingen inn mellom stengene. 

Mot slutten kom hjemmelaget til flere halvsjanser, men de store uteble. 

Lagoppstillinger:

Viking: Arild Østbø – Håkon Skogseid, Sverrir Ingason, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen – André Danielsen (Christian Landu Landu, 54.), Joachim Jørgensen – Yann-Erik de Lanlay, Makhtar Thioune (Vidas Nisja, 71.), Martin Hummervoll (Osita Henry Chikere, 71.) – Jón Dadi Bödvarsson.

Start: Terje Reinertsen – Amin Nouri, Glenn Andersen, Bismark Acosta, Rolf Daniel Vikstøl – Ernest Asante (Solomon Owello, 90.), Gudmundur Kristjansson, Kristoffer Ajer (Seyi Olofinjana), Espen Børufsen, Zlatko Tripic (Robert Sandnes, 83.) – Matthias Vilhjalmsson.