Chelsea-legenden Lampard reddet City-poeng mot gamleklubben

– Pellegrini tok innersvingen på José Mourinho med en av Mourinhos mest betrodde menn, sa Øyvind Alsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Chelsea 1-1
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

Toppkampen mellom Manchester City og Chelsea ble lenge akkurat den tålmodighetsprøven mange hadde forventet, men etter 0-0 lenge så skjedde det utrolige ting mot slutten av 2. omgang.

Halvveis i 2. omgang fikk Pablo Zabaleta sitt andre gule kort i kampen og måtte forlate banen, og da åpnet det seg noe mer opp. Kun fem minutter senere scoret Chelsea, da Eden Hazard foret innbytter André Schürrle etter en mønsterkontring.

Så skjedde det virkelig utrolige. Frank Lampard kom inn fra innbytterbenken og brukte under ti minutter på å skape magi. Supporterne i bortesvingen applauderte ham inn da han entret banen, for så å måtte se mannen som de selv har jublet scoring fra over 200 ganger sette inn utligningen.

– For en historie. Det er klassisk Lampard. Han timer løpet inn i boksen, og Terry - lagkameraten gjennom alle suksessrike år - er for sen i duellen. En genistrek av Pellegrini. Tok du innersvingen på José Mourinho med en av Mourinhos mest betrodde menn? Det er historie på Etihad Stadium, sa en ekstatisk Øyvind Alsaker på kommentatorplass.

– City gjør det umulige mulig. Og det er Frank Lampard som gjør det, sa Nils Johan Semb.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Etter kampslutt fikk Lampard spørsmål om hva han følte om situasjonen.

– Det er vanskelig. Det ville vært uprofesjonelt om jeg kom innpå og ikke gjorde jobben min. Men det er tøft. Jeg hadde 13 fantastiske år med Chelsea-supporterne. Det er blandet. Jeg er selvsagt glad for at laget jeg spiller for klarte uavgjort, men det er vanskelig for meg å svare på. Jeg er litt tom for ord. Jeg hadde ikke forventet å komme inn og score, sa Manchester City-spilleren.

Mourinho til TV 2: – Han er Manchester City-spiller og det er samme for meg hvem som scorer
– Om det er Lampard, Agüero eller Dzeko som scorer er akkurat det samme for meg. Han er Manchester City-spiller og for meg er det ikke noen stor historie rundt det. Da han bestemte seg for å dra til Manchester City og har på seg den skjorten så vil han vinne. Det spiller ingen rolle om det er mot Chelsea eller ikke. Han er Manchester City-spiller og det er det, sa José Mourinho til TV 2 etter kampslutt.

I TV 2s studio vanket det skryt til Lampard og hans lagkamerater.

– Manchester City var gode. De var gode med elleve mann og de var gode med ti mann. De prøvde og prøvde og prøvde hele tiden. De kom tilbake etter å ha ligget under mot Arsenal, og nå kommer de tilbake med ti mann mot ligaens beste lag. De viser en herlig fightervilje og moral, sa Petter Myhre etter kampslutt.

Pellegrini: – Et stort lag mot et lite lag
En som ikke var like fornøyd var Manchester City-trener Manuel Pellegrini.

– Det var veldig likt Stoke-kampen. Et stort lag spiller mot et lite lag med veldig gode spillere som prøver å forsvare seg og prøver å holde stillingen. Ni mann bak ballen. Vi visste at det ville bli vanskelig. Vi mistet en mann. Skulle vi fortsette å forsvare oss eller angripe? Vi forstår hva som er fotball. Det var en god kamp for folket og for alle. Jeg kan ikke være fornøyd, men å spille som et stort lag er det viktigste for meg, sa han etter kampslutt.

Hendelsesfattig før pause
1-0-scoringen kom altså halvveis i 2. omgang og opp til det stadiet hadde det vært få store høydepunkter å snakke om. Før hvilen ville begge lag ha straffespark, men verken ballen som traff Yaya Touré i armen eller situasjonen der Edin Dzeko gikk i bakken i duell med Diego Costa var noe Mike Dean dømte for.

– Han setter foten inn foran. Det er umulig for Dzeko å løpe videre. Jeg synes du kan blåse på den, sa Erik Thorstvedt om den sistnevnte situasjonen i pausen.

De blå kom nærmest scoring på et hjørnespark i omgangens sluttminutt da Branislav Ivanovic nesten fant Diego Costa, men Vincent Kompany klarerte bort faren foran foten til Premier Leagues toppscorer. City hadde kun et skudd over fra Sergio Agüero som var verdt å skrive hjem om.

– Chelsea har ekstremt god struktur i det defensive arbeidet. De venter på at City skal tømme seg litt og så kan de slå tilbake med en giftig kontring, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb like før pause.

Like etter hvilen ville også City ha straffespark, da Branislav Ivanovic og Yaya Touré var i duell og sistnevnte falt.

– Han er vel borti beinet til Yaya Touré, men om det er det som får ham til å falle er vanskelig å si, sa kommentator Øyvind Alsaker.

Zabaleta utvist - så smalt det
City hadde et bra trøkk i denne perioden av kampen, og Thibaut Courtois måtte ut i full strekk for å hindre Sergio Agüero etter 55 minutter. På returen var Ramires raskest og fikk klarert like foran beina på Edin Dzeko.

Halvveis i omgangen kom den første virkelige snakkisen i oppgjøret, da Pablo Zabaleta fikk sitt andre gule kort etter en duell med Diego Costa. Argentineren forsøkte å forklare sin uskyld, men kampleder Deans tøffe linje gjorde at det gule kortet var uunngåelig.

Under fem minutter senere satt altså ledermålet. Branislav Ivanovic fant Diego Costa, som spilte videre til Eden Hazard. Belgierens innlegg var perfekt og den tyske verdensmesteren André Schürrle kunne bare spasere 1-0 i nettet.

– Det er en veldig god kontring. Da de først fikk kontringsmuligheten elleve mot ti så gjør de det på en måte som er ypperste verdensklasse, sa sidekommentator og toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Legenden Lampard utlignet
Chelsea-legende Frank Lampard kom innpå for Manchester City drøyt ti minutter før slutt, men Chelsea fortsatte å kjøre på - enn så lenge. Diego Costa skjøt i stolpen da ni minutter gjenstod.

Det skulle altså bli skjebnesvangert. Fem minutter før slutt serverte James Milner ballen til innbytter Frank Lampard, som altså dunket inn utligningen i det som var en utrolig historie på Etihad Stadium.

Scoringen ble oppgjørets siste, og dermed er avstanden mellom lagene fremdeles fem poeng. City er nummer seks, mens Chelsea fremdeles topper etter fem runder.

– Kanskje hjalp han Manchester City til ligagull med den scoringen, sa Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Lagoppstillinger:

Manchester City: Joe Hart - Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Aleksandar Kolarov (Frank Lampard, 78.) - James Milner, Fernandinho (Jesús Navas, 73.), Yaya Touré, David Silva - Edin Dzeko (Bacary Sagna, 70.), Sergio Agüero

Chelsea: Thibaut Courtois - Branislav Ivanovic, Gary Cahill, John Terry, César Azpilicueta - Ramires (André Schürrle, 63.), Nemanja Matic, Cesc Fàbregas, Willian (John Obi Mikel, 63.), Eden Hazard - Diego Costa (Didier Drogba, 86.)