Tidløs klassiker - så billig kan du få den

En av Volvos aller lekreste modeller.

Volvo coupe får du ikke kjøpt ny lenger - men på bruktmarkedet finnes det muligheter. Første generasjons C70 blir den fra helt ned i 50.000 kroner.
Volvo coupe får du ikke kjøpt ny lenger - men på bruktmarkedet finnes det muligheter. Første generasjons C70 blir den fra helt ned i 50.000 kroner.

Volvo har sluttet å produsere coupe- og cabrioleter. Den siste ble sendt ut av fabrikken i 2013 - og nå er det ingen planer på bordet for en erstatter.

Men fortvil ikke. Du kan fortsatt få tak i det som er en av de mest elegante modellene Volvo noen gang har produsert - nemlig første generasjon C70.

Ikke trenger det å koste deg mange tusenlappene heller.

Les vår test av andre generasjon Volvo C70 her

Fra 50.000 kroner

Det er totalt 16 modeller å velge mellom i skrivende stund på finn.no. Prisene varierer fra 141.535 til knappe 50.000 kroner - og det er flest coupeer.

En av de lekreste, er en 1998-modell i signaturfargen, oransj metallic, kombinert med beige skinninteriør.

Siden 1998 har den rullet bare 152.000 kilometer - og prisen er 131.000 kroner.

Her snakker vi forøvrig om T5-utgaven - med 2,3-liter og 240 hk. Dermed får du her en motor som er såpass sprek som en slik bil fortjener.

Se video: Svensken ligger i 260 km/t - så gir han full gass

Cruiser

Skjønt, noen sportslig bil vil vi være litt forsiktig med å kalle den likevel. Kjøreegenskapene er avrundet og myke - og forhjulstrekken bidrar ikke til å gjøre den spesielt leken.

Det skal også legges til at dette er en tung bil og at utgangspunktet er Volvo 850. Så her er det i hovedsak cruising som gjelder. Det gjør den til gjengjeld med stil.

Men om du pisker den hardt nok ut av lyskrysset, så fikser T5en 0-100 km/t på 7,2 sekunder med automatgir, mens manuelle versjoner klarer det på 6,9 sekunder.

Så noen sinke er det ikke.

Klikk her for å se hele anonnsen

Kan være treg

Verre blir det da med 2-liters turbomotoren på 163 hk. Da blir det litt for lite krefter. 0-100 km/t tar 10 sekunder med automatgir - og den kan føles litt undermotorisert.

Men C70 ble etterhvert også tilgjengelig med 193 hk - og denne er overraskende mye piggere. Akselerasjonen til 100 km/t gjøres på 8,2 sekunder, med automatgir.

Både T5-motoren og sistnevnte har forøvrig et forbruk som er omtrent på nivå med den minste motoren - du må regne med en drøy liter på mila ved blandet kjøring.

Klassikerguide: Slik gjør det beste kjøpet på Volvo Amazon

Pass på

Skal du ha C70 fra rundt årstusenskiftet bør du passe på å sjekke slakk i endeledd og lenkarmer. Oljelekkasje mellom motor og girkasse er en annen feil som kan dukke opp - og koste deg mye penger.

Men for øvrig gjelder det å lete fram en bil som er så original som mulig, har god historikk, mye utstyr, lav kilometerstand og den rette motoren.

Snubler du over en slik, kan du faktisk ende opp med en klassiker som kan stige i verdi i årene som kommer.

Se video: Denne gamle Volvoen nekter å dø

Les også: Anders takket nei til en million for den gamle Volvoen