Tårevått for «Skal vi danse»-dommer etter Villa-dansen

Dommer Toni Ferraz ble rørt av André Villas wienervals, som fortalte en personlig historie. Se alle dansene fra lørdagens «Skal vi danse»-sending her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne lørdagen skal kjendisene i «Skal vi danse» se tilbake på et minneverdig år eller en spesiell hendelse som har betydd mye for hvem de er i dag. Deltakerne deler både oppturer og nedturer i kveldens program.

Kveldens danser er samba og wienervals, og etter at seerne og dommerne har sagt sin mening, må det tredje paret forlate konkurransen.

Forrige lørdag var det skuespiller Kine Hellebust (60) som måtte forlate dansekonkurransen, mens barne-tv-programlederen Kash King (25) var den første deltakeren som ble stemt ut.

Komiker Zahid Ali har vært i danseduell begge gangene, men seerne har stemt han videre hver gang.

Trine Dehli Cleve, Gyda Bloch Thorsen og Toni Ferraz dømmer årets dansekjendiser. I kveld er i tillegg Kristian Ødegård gjestedommer.

Se hva dommerne mente om kveldens danser nedenfor!

Samba inspirert av fotball-VM

Første par til å innta parketten var Roar Strand og hans dansepartner Nadya Khamitskaya. De danset en samba inspirert av 1998, året da Roar hadde stor suksess på fotballbanen, både med Rosenborg og landslaget, som slo Brasil i VM.

Teknikken i samba er dødsvanskelig. Innimellom har du noen sinnsyk gode hoftebevegelser. Bra, sa Gyda.

– Du er fantastisk flink til å løfte partneren din. Veldig bra, sa Tony. 

Dommerpoeng: 31

Ønsket mer bevegelse i overkroppen

Fam Irvoll og hennes dansepartner Tom-Erik Nilsen danset en wienervals som var inspirert av Fams studieår i London, hvor hun fant sin stil innen klesdesign. 

– Du er nydelig i dag, men det mangler litt tyngde og dybde i det du gjør. Du må jobbe mer gjennom knærne og anklene, sa Trine.

– Jeg synes du overrasket og gjorde det veldig bra. Men jeg ønsker meg litt mer bevegelse i overkroppen, sa Tony.

Dommerpoeng: 27

– Ingen samba-mester

Per Heimly delte sin historie om hvordan det var å komme til Oslo som ung fotograf. Han var ærlig om at tiden var svært tøff. Sammen med sin dansepartner Therese Cleve fremførte han en samba i kveld. 

– Forrige uke var du rumba-mester, men samba-mester er du ikke. Det er ikke nok bevegelser i hoftene, sa Tony.

– Her var det veldig mange trinn på kort tid, men det skorter litt på bevegelsene mellom trinnene, sa Trine.

– Selv om det er teknisk rart av og til, synes jeg du er helt konge å se på, sa Kristian. 

Dommerpoeng: 24

Rørte kona og dommmerne

Idar Vollvik og hans dansepartner Anette Stokke danset wienervals. Idar ville overraske sine kone Anita med en dans dedikert til henne, etter at hun overrasket han på en ferie i Maldivene ved å arrangere en fornyelse av deres ekteskap. Idar rørte både dommerne og sin kone med dansen.

– Kjempefint. Du begynte så lavt i første program, men du har vokst og vokst. Du blomstrer, sa Gyda, med tårer i øynene.

– Dette er din beste dans i "Skal vi danse" så langt, sa Kristian.

– Jeg må si tusen takk til Anette for at du har laget denne flotte dansen til Idar og hans kone. Jeg håper at du kommer til å vokse i ukene fremover, Idar, sa Trine. 

En rørt Anita Vollvik satt i salen blant publikum.

– Det er veldig rørende å få en dans dedikert til meg. Jeg er like forelsket etter 18 år, sa Anita til programleder Katrine Moholt. 

Dommerpoeng: 29

Ville vise glede med samba

Linnea Myhre fortalte historien om hvordan det var å bli psykisk syk som 15-åring. Hun fortalte at det var styrkende for henne å gi ut boken "Evig søndag" og deretter flytte inn i et kollektiv. Hun ville vise glede gjennom sin samba med dansepartner Alexander Svanberg. Linnea både smilte og mimet under hele dansen, og det likte dommerne. 

– Jeg vet at vi har vært strenge mot deg, men det er fordi vi vil dette beste. Nå er du på riktig vei, sa Tony.

– Du levde deg inn i det, og du begynte med noen fine hoftebevegelser. Det så ut som om du storkoste deg, sa Gyda.

Dommerpoeng: 25

Tony ville danse med Line

Line Verndal fortalte historien om da hun bodde et år i USA for å prøve seg som skuespiller. Det var du hun turte å ta steget for å bli skuespiller. Line og hennes dansepartner Glenn Jørgen Sandaker imponerte dommerne stort med sin wienervals.

– Det var nydelig å se på. Når du har en historie å fortelle, blomstrer du på parketten, sa Trine.

– Det går bedre og bedre for hver gang. Jeg vil gjerne danse med deg, sa Tony. 

– Du har hatt potensialet hele veien, men har ikke fått det helt ut. Men i dag gjorde du det. Dette var din dans, sa Gyda. 

Dommerpoeng: 36

Zahid Ali fikk hele salen til å danse Macarena

Komiker Zahid Ali avslørte for seerne at det var på folkehøgskole i Hønefoss at han innså at han kunne leve av å være komiker. Der fikk han muligheten til å stå på scenen, skrive egne tekster og teste ut sin humor.

For å vise sin underholdende side, danset han en Macarena-versjon av sambaen sammen med sin dansepartner Alexandra Kakurina. Han fikk hele salen med på den velkjente dansen fra 90-tallet.

– Jeg trodde at du skulle vært ute av denne konkurransen for lenge siden, men det er gøy å se at du har kommet så langt. Du jobber og trener, og du tar Alexandra på alvor. Sambaen er kanskje litt rar, men veldig gøy å se på, sa Kristian.

– Antrekket tilsier at det vanskelig å ta dette seriøst. Men jeg ser i Macarenaen at du har noen sambatrinn inne, sa Trine. 

– Det er ikke mye dans, men det kommer seg. Jeg tror på deg, sa Tony. 

Dommerpoeng: 18


Tre tiere til Agnete

Agnete Kristin Johnsen og hennes dansepartner Egor Filipenko danset en wienervals som utrykte Agnes sin kjærlighet til musikken. Sangstjernen fortalte hvor tungt det var for henne da det ble stille etter MGP Jr.-seieren. Etter noen år kom hun tilbake som soloartist, og Agnete fortalte at hun nå er glad for at hun valgte å satse på musikken.

Dommerne elsket Agnetes´ wienervals, og paret fikk hele tre tiere.

– Du er knallsterk, og du leverer program etter program, sa Gyda.

– For meg ser det helt perfekt ut. Siden jeg er her kun i dag, tror jeg at jeg skal bruke en plakat som jeg ikke har brukt tidligere, sa Kristian, og hintet til at han kom til å Agnete 10 poeng. 

– Når du strekker deg ut, har du veldig feminine armer. Du lever deg så inn i dansen. Fantastisk, sa Trine. 

– For en jobb du gjør, Egor, påpekte Tony. 

Dommerpoeng: 39

Trine: – Kveldens beste samba

«Fotballfrue» Caroline Berg Eriksen og hennes dansepartner Kai Andre Lillebø danset en samba som var en hyllest til Carolines bryllup. For fire år siden giftet hun seg med sin Lars Kristian, og Caroline fortalte at ektemannen betyr alt for henne. 

Dommerne ble imponert av sambaen, og mente at Caroline endelig klarte å slippe seg løs. 

 – Endelig så har dere hørt på oss! Nå danser dere, og for en dans dette var. Nå er dere virkelig på sporet. Super levert. For meg var dette dagens beste samba, sa Trine. 

– Nå kommer hoftene, smilet og ansiktet ditt. Du er vakker, sa Tony.

– Jeg hadde lyst til å kaste ut Kai og danse sammen med deg, siden det var så gøy, sa Gyda.

Dommerpoeng: 32

Tony ble gråtkvalt at Andrés historie

André Villa fortalte historien om da et av hans stunt gikk veldig galt under en motorcross-konkurranse i 2011. Han risikerte å bli lam, og i en periode visste han ikke om han noensinne kom til å gå igjen. Men André kjempet seg tilbake, og han fortalte at hans første konkurranse etter ulykken var hans største øyeblikk i karrieren. 

Sammen med sin dansepartner Maria Sandvik danset han en wienervals som handlet om å kjempe seg tilbake. Dommerne ble svært rørt av Andrés historie.

– Jeg vet hva du går gjennom, sa Tony med gråtkvalt stemme, før han måtte ta en liten pause.

– Du viser en styrke uten like, la Tony til.

– Det er en ekstem prestasjon det du gjør ved å komme tilbake og være her i dag. Det er knallbra, men det skorter litt på flyten, sa Gyda.

– Vi blir jo rørt, og det står respekt av det du klarer å levere her. Men når det er sagt, synes jeg at det ikke flyter like godt hele veien, sa Trine.

Dommerpoeng: 30

Se video av André Villas tårevåte dans i toppen av saken.