Her gjenopplever Roar Strand sitt livs høydepunkt

Hvor var du da Norge slo Brasil i 1998? Roar satt på benken – se video! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle husker da Norge slo Brasil under VM-kampen 23. juni, 1998.

På TV har vi flere ganger gjenopplevd øyeblikket da Tore André Flo satte ballen i mål, og ikke minst da Kjetil Rekdal scoret det avgjørende målet på straffe. 

«Skal vi danse»-deltaker Roar Strand spilte midtbane da Norge spilte den sagnomsuste kampen. Han ble byttet med Erik Mykland i pausen, og opplevde sitt livs største øyeblikk fra benken da Rekdal satte straffen. Man kan jo undre hvordan det var å være Roar under dette øyeblikket?

Se Roar rekonstruere øyeblikket i videoen øverst i saken!

Denne helgen skal kjendisene i «Skal vi danse» se tilbake på en minnerik opplevelse. Dette øyeblikket skal de gjenfortelle med dans og innlevelse på parketten i lørdagens sending.

Nervøs for straffe

Siden øyeblikket var så overveldende klarer han ikke å erindre alt han tenkte på benken. At det ikke var han som skulle sette straffen priser han seg lykkelig for. 

– Jeg tenkte helt sikkert at jeg var glad at det ikke var jeg som skulle gjøre det. Jeg har alltid vært litt nervøs når jeg skal ta straffe. Men Kjetil var jo så kald som en fisk. Da ballen gikk i mål... Den følelsen der, den er helt borte. Da tror jeg bare tolv stykker sprang på banen, sier Rosenborg-legenden. 

Høylytt

Alt som ble sagt på sidelinjen er ikke mulig å fremkalle den dag i dag, men at det var mye følelser i sving er det ingen tvil om. 

– Jeg kommer ikke på hva jeg sa, men det var sikkert veldig høyt, og engasjerende, jeg var veldig ivrig i hvert fall.

Til tross for at kampen ble spilt i Marseille var det likevel flust med nordmenn på tribunen som hadde tatt turen for å se. 

– Jeg husker vi var borte til dem og fikk applaus, og takket dem for støtten. Hele svingen var rød av norske drakter, det var utrolig stort. En «once in a lifetime»-opplevelse, tror jeg. Det hadde jeg gjerne gjentatt hvis jeg hadde fått muligheten, sier Roar, som innrømmer at han selv i dag får gåsehud av å snakke om opplevelsen. 

Hvordan var DITT øyeblikk da Norge avgjorde kampen på straffe? Kommenter nederst i artikkelen!