To strålende soloraid sendte Molde enda nærmere gullet

Molde har økt forspranget på toppen av Tippeliga-tabellen til elleve poeng.

Vålerenga - Molde 0-2 (0-1):

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Nå skal mye til for at Tor Ole Skullerud ikke lykkes med å lede Molde til seriegullet i sin første sesong som trener på «Røkkeløkka».

Lørdag ble Vålerenga slått 0-2 på Ullevaal takket være to strålende enkeltmannsprestasjoner. Molde topper nå tabellen elleve poeng foran tabelltoer Odd Grenland, som møter LSK på Åråsen søndag.

– Det ble ingen mål på Kjartansson, men vi i Molde har jo Norges tre beste stoppere og da blir det vanskelig for ham. Vi fikk utnyttet styrkene våre og utnyttet svakhetene til Vålerenga. Vi jobbet sammen som et lag hele veien, sa Moldes målscorer Fredrik Gulbrandsen til C More etter kampslutt.

Seieren mot Vålerenga var Moldes femte strake i Tippeligaen, og Tor Ole Skulleruds menn har nå spilt 23 kamper uten tap i serien. Det er ny klubbrekord.

– Det ble bedre etter pause, men vi slurvet mye med ballen og ødela for oss selv. Vi tapte for et klart bedre lag, sukket Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til C More etter kampen.

To mot fem ga scoring
Etter 22 minutters spill sendte Daniel Chima Chukwu Molde i ledelsen etter et nydelig soloraid. Han stjal ballen på kanten av Vålerengas 16-meter, fintet vekk to motstandere og skled ballen i nærmeste hjørnet.

Drøye 20 minutter før slutt var det unggutten Fredrik Gulbrandsen sin tur til å vise frem sine tekniske ferdigheter.

Mohamed Elyounoussi og Gulbrandsen kom alene med fem Vålerenga-forsvare etter en kontring. «Moi» serverte ballen til Gulbrandsen, som gjorde alt på egenhånd.

Angriperen Molde hentet fra Lillestrøm lurte vekk hele Vålerenga-forsvaret før han chippet elegant ballen over Michael Langer og punkterte kampen.

Dommeren la forøvrig til seks minutter på grunn av en skade på Vegard Forren i andreomgang.

– Hadde overdreven respekt
Vålerengas kaptein Christian Grindheim mener Oslo-klubben hadde for stor respekt for klubben som trolig blir seriemester i Tippeligaen i 2014.

– Molde var tøffere enn oss i duellene og ville mer enn oss. Vi hadde overdreven respekt for Molde, konstaterte han til C More i pausen.

Molde møter Bodø/Glimt i neste serierunde, mens Vålerenga møter nesten nedrykksklare Sandnes Ulf.