Tre minutter og ti sekunders Arsenal-magi var nok

Özil svarte kritikerne, Welbeck satte sitt første og et selvmål toppet Villa-marerittet.

Aston Villa-Arsenal 0-3
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

Aston Villa har startet sesongen fremragende, men hjemme mot Arsenal lørdag sprakk ballongen fullstendig.

Etter 32 minutter satte utskjelte Mesut Özil inn 1-0, like etter satte Danny Welbeck sitt første i Arsenal-drakt og da klokken viste 35.11 sørget et selvmål fra Aly Cissokho for 0-3.

– Jeg er spesielt fornøyd med å komme i gang for Arsenal. Det var en god lagprestasjon. Jeg har ikke fått trent så mye med laget som jeg skulle ønske, men er i ferd med å bli kjent med spillerne, sa Welbeck etter kampslutt.

VIDEO: Se intervjuet med Welbeck her

De tre scoringene på under fire minutter etter drøye halvtimen punkterte kampen fullstendig før pause, og Villa klarte aldri å heve seg etter sjokket.

– Den perioden punkterte kampen totalt. Fram til da så den ut som de andre kampene Villa har spilt. Noen flotte Arsenal-angrep punkterte det, og etter det har de bare spilte de ball. Det var ganske behagelig å være Arsenal-spiller de siste 60 minuttene av kampen, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Aston Villa hadde en enorm sjanse halvveis i 1. omgang, da et perfekt frispark fra Tom Cleverley fant veien til hodet til Ciaran Clark. Kun en stor redning fra Wojciech Szczesny hindret baklengsmål for gjestene.

Det skulle bli skjebnesvangert, for da kampen passerte halvtimen kom det tre kjappe fra gjestene - med nyinnkjøpte Danny Welbeck og heftig debatterte Mesut Özil i hovedrollene.

Les også: – Ikke gjør Özil til en syndebukk

Først serverte Welbeck sin tyske lagkamerat, som alene med Brad Guzan var iskald og trillet inn 1-0. 

– Han har ikke sett ut som han pleier å gjøre i starten av sesongen, men i dag er han meget god og veldig involvert, sa Petter Myhre om Özil i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Like etterpå var rollene snudd da Özils elegante innlegg sørget for Welbecks første Arsenal-mål, før en uheldig Aly Cissokho deretter satte inn 0-3 etter et knallhardt innlegg fra Kieran Gibbs.

– Dette har vi sett Welbeck gjøre på landslaget. Der har han vist at han har de kvalitetene. I Manchester United har han av en eller annen grunn ikke kommet så mye i de posisjonene. Det viser at han har de kvalitetene som skal til for at han skal score mye mål, sa tidligere Premier League-spiss Erik Nevland.

2. omgangen var betraktelig mindre hendelsesrik, og de tre scoringene fra den drøye treminuttersperioden ble også oppgjørets eneste scoringer.

Lagoppstillinger:

Aston Villa: Brad Guzan - Alan Hutton, Ciaran Clark, Philippe Senderos, Aly Cissokho - Andreas Weimann (Jack Grealish, 46.), Tom Cleverley, Carlos Sánchez (Leandro Bacuna, 86.), Fabian Delph, Kieran Richardson (Charles N'Zogbia, 77.)- Gabriel Agbonlahor

Arsenal: Wojciech Szczesny - Calum Chambers, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs - Aaron Ramsey (Jack Wilshere, 78.), Mikel Arteta - Alex Oxlade-Chamberlain (Tomas Rosicky, 78.), Mesut Özil, Santi Cazorla - Danny Welbeck (Lukas Podolski, 78.)