Dette SUV-konseptet er det Peugeot som har kommet med - og det skal vises fram for publikum i forbindelse med bilmessen i Paris i månedsskiftet september/oktober.
Dette SUV-konseptet er det Peugeot som har kommet med - og det skal vises fram for publikum i forbindelse med bilmessen i Paris i månedsskiftet september/oktober.

Se hvem som har friske SUV-planer

Her blir du trolig overrasket.

annonse

Den ser kanskje ikke heeelt ut som en Batmobil - men kanskje den kunne passet sidekicket Robin? I alle fall er det et ganske ekstremt konsept - både med tanke på utseende og effekt.

Og hvem er det som har tenkt at dette kan være veien å gå i framtiden? Jo, det er ingen ringere enn Peugeot. Modellen har fått navnet Quartz - og skal vises på bilmessen i Paris om bare et par uker.

Saksedører, 500 hk fra en hybriddrivlinje, heftig design - inkludert vulkaniske materialer i interiøret - skal bidra til at dette blir et av Peugeots trekkplaster. Vi blir ikke overrasket om de lykkes med å samle en del nysgjerrige blikk - for dette er ganske så rått.

Plattformen denne bilen bygger på er den samme som brukes i Peugeot 308.
Plattformen denne bilen bygger på er den samme som brukes i Peugeot 308.

Les også: Ny kompakt, premium-SUV på vei

"Leser" veien

Men utgangspunktet, altså plattformen på bilen, er ikke spesielt eksotisk. Den bygger nemlig på Årets Bil 2014 -  Peugeot 308. Her stopper imidlertid de aller fleste likhetstrekk mellom disse to bilene.

Om du synes Quartz ser høy og bred ut, så stemmer det. Faktisk er den over to meter bred - og skal kunne klare å heve seg mellom 30-50 centimeter, takket være luftfjæring. 

Bilen justerer selv høyden, basert på en rekke strategisk plasserte kameraer og informasjon fra navigasjonssystemet.  

Men noen utpreget offroader er det likevel ikke snakk om. Tanken er i større grad å vise hvordan framtidens super-SUVer skal se ut og fungere.

Førerposisjonen har klare cock pit-assosiasjoner.
Førerposisjonen har klare cock pit-assosiasjoner.

Les også: Dette kan bli den minste SUV-en på markedet

Mye krefter

Drivlinjen er spennende greier. Her er det hybrid som gjelder. En 1,6-liters bensinmotor på 270 hk/330 nm får hjelp av to elmotorer på 116 hk hver. Bensinmotoren og den ene elmotoren driver forhjulene - mens den andre elmotoren tar seg av bakhjulene.

Den elektriske rekkevidden på bilen er på maksimalt 50 kilometer. Det er forøvrig tre kjøreinnstillinger å velge mellom - der Sport og ZEV (lavest mulig utslipp) er ytterpunktene.

Les også: Se hvem som skal lage luksus-SUV

Resirkulerte flasker

Interiøret er også litt utenom det vanlige. Det er fire bøttestoler og en midtkonsoll delvis er bygget av det vulkaniske materialet basalt. 

Forøvrig hevder Peugeot at dette er den første og eneste bilen som har tatt i bruk digitalt vevd tekstil, laget av resirkulerte plastflasker. Vi ser ingen grunn til å tvile på det ...

Vi lover å bringe bilder og informasjon om den virkelige bilen når vi er på plass i Paris. 

23' felger bidrar til et voldsom uttrykk - og hekken har så mange vinkler og spoilere at det neste ser ut som det er en Lamborghini-designer som har jobbet litt frilans.
23" felger bidrar til et voldsom uttrykk - og hekken har så mange vinkler og spoilere at det neste ser ut som det er en Lamborghini-designer som har jobbet litt frilans.

Les også: Rattet på denne SUV-favoritten kan løsne

 

Laster inn forumet...