GJEMTE SEG BAK SOFAEN: Kyrre Haugen Sydness forsvant bak sofaen under innspillingen av ukas «Senkveld». Foto: Tor Gunnar Berland/Fame Flynet Norway
GJEMTE SEG BAK SOFAEN: Kyrre Haugen Sydness forsvant bak sofaen under innspillingen av ukas «Senkveld». Foto: Tor Gunnar Berland/Fame Flynet Norway

Derfor gjemmer «Senkveld»-gjesten seg bak sofaen

Thomas Numme: – Det er noe av det rareste jeg har opplevd. Noen gang!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaptein Sabeltann-skuespiller Kyrre Haugen Sydness (41) er en av gjestene vi møter i denne ukas «Senkveld». 

Da de to sedvanlig ivrige programlederne Thomas Numme (44) og Harald Rønneberg (41) ville ha skuespilleren til å dra noen Sabeltann-linjer for dem under innspillingen av programmet, var ikke 41-åringen helt med på leken. I begynnelsen.

– Nei, det handler om at Kaptein Sabeltann er Kaptein Sabeltann, og når jeg gjør Kaptein Sabeltann, har jeg maske og kostyme på meg, forklarte Haugen Sydess. 

– Men hvis du ikke synes da, hvis vi bare hører stemmen? Kan du sette deg på huk bak sofaen, prøvde Numme seg, til latter fra salen. 

– Noe av det rareste jeg har opplevd

Og jaggu forsvinner ikke skuespilleren ned bak sofaen mens han roper ut noen strofer med røsten til selveste Kaptein Sabeltann. 

– Dette er noe av det rareste jeg har opplevd. Noen gang! utbryter Numme. 

Beskriver kjendisstatus som «ferskvare»

I tillegg til at han spiller Kaptein Sabeltann i en ny storfilm har Haugen Sydess også hatt roller i serier som «Lilyhammer» og «Det tredje øyet», og filmer som «Max Manus» og «Hodejegerne». Til tross for mye skjermtid, er det ikke alle nordmenn som gjenkjenner ham.

– Nei, det er litt sånn ferskvare. Da «Det tredje øyet» gikk, var det mange som kjente meg igjen. Men det er ikke sånn hele tiden. Det er på én måte veldig bra i og med at jeg er skuespiller og liker å tenke at når jeg gjør en rolle, så er det rollefiguren folk skal kjenne. 

Spilt inn i fire land

«Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» er navnet på Sabeltann-filmen som har premiere senere denne måneden. Filmen er spilt inn i Norge, Storbritannia, Marokko og Thailand, og er spekket med spektakulære actionscener.

– Jeg er så utrolig glad for at vi har kommet dit med den filmen. Det er en bragd å kunne komme på et sånt nivå med et norsk budsjett, sier 41-åringen.

Han er også henrykt over å få lov til å fortsette i rollen som den hvitfjesede sjørøveren, en rolle han har hatt siden 2011.

– Det er vanvittig gøy! Det er en gave å få leve seg inn i denne galskapen. 

Se Kaptein Sabeltann i «Senkveld» fredag klokken 22.15 på TV 2.