ENGELSK JUBEL: De fire spillerne til høyre i bildet, Steven Gerrard, Raheem Sterling, Danny Welbeck og Jack Wilshere er blant de få engelsmennene som spiller i Champions League denne sesongen.    REUTERS/Ruben Sprich (SWITZERLAND  - Tags: SPORT SOCCER)
ENGELSK JUBEL: De fire spillerne til høyre i bildet, Steven Gerrard, Raheem Sterling, Danny Welbeck og Jack Wilshere er blant de få engelsmennene som spiller i Champions League denne sesongen.    REUTERS/Ruben Sprich (SWITZERLAND - Tags: SPORT SOCCER)

Bare 17 engelskmenn i Champions League

Sverige har flere spillere med i den gjeveste klubbturneringen enn England.

Det er kanskje ikke så rart at England sliter med å hevde seg med landslaget sitt.

For da klubbene meldte opp sine spillertropper til denne sesongens Champions League, flommet det ikke akkurat over med engelskmenn.

Til tross for at Premier League har fire lag med i turneringen, er det bare 17 engelskmenn som skal spille i klubbfotballens gjeveste turnering denne vinteren.

82 spanjoler
Til sammenligning har Spania 82 spillere, mens Brasil - som naturlig nok ikke har noen klubber med - har 76 spillere fordelt på de 32 klubbene, skriver Diario AS.

Bare tolv av de 17 var i aksjon i turneringens åpningsrunde, med Manchester City som versting. Bare Joe Hart fikk plass i startoppstillingen, mens James Milner kom inn som innbytter mot Bayern München.

Sverige har bare Malmö FF med i turneringen, men våre naboer i øst kan likevel skryte av å ha to flere spillere med enn England. Og Hviterussland kan skryte av å ha 16 spillere i turneringen.

To nordmenn
Uten norsk klubbdeltakelse, er duoen John Arne Riise og Omar Elabdellaoui de eneste norske innslagene denne sesongen.

Elabdellaoui spilte hele kampen da Olympiakos slo Atletico Madrid, mens Riise ikke var i troppen i Apoels kamp mot Barcelona.

De nedslående tallene gir engelskmennene grunn til bekymring. Landslagssjef Roy Hodgson trenger ikke sette opp Champions League-kamper dersom han ønsker å se kandidatene sine i aksjon.

Da er det kanskje ikke så rart at Det engelske fotballforbundet (FA) nå ønsker å innføre regler som reduserer antall utlendinger i engelsk fotball - og samtidig gir bedre vilkår for unge, engelske talenter.

Wenger støtter forslag
Arsenal-manager Arsene Wenger har forståelse for at FA ønsker å gjøre noe. Og tror forslaget fra FA-formann Greg Dyke om å forby utlån av spillere fra nasjoner utenfor EU kan fungere.

– Han har et poeng med at det kan bli vanskelig å hente inn unge spillere fra land utenfor EU når en ikke kan leie dem ut, sa han på fredagens pressekonferanse.

Under Wenger har Arsenal vært en av klubbene som har brydd seg minst om å bruke unge engelskmenn. I stedet har han funnet talenter over hele verden.

Men den siste tiden har det vært en dreining mot at The Gunners har unge engelske spillere. Nå har spillere som Jack Wilshere, Kieran Gibbs, Theo Walcott, Danny Welbeck, Alex Oxlade-Chamberlain og Calum Chambers mye spilletid. Og i tillegg kommer det talentfulle unggutter som Isaac Hayden, Chuba Akpom og Jack Jebb.

– England er i ferd med å få frem topp, topp spillere, men det er fortsatt et stykke igjen, sier Wenger.