TROLIG FERDIG I WALES: Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget går en usikker fremtid i møte.
TROLIG FERDIG I WALES: Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget går en usikker fremtid i møte.

Tror alle Cardiff-nordmennene forsvinner fra klubben

Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad spår fremtiden til den norske trioen.

Torsdag bekreftet Cardiff at Ole Gunnar Solskjær er ferdig i klubben. Solskjær, som har ledet Cardiff siden 2. januar i år, tok kun fem ligaseire i løpet av tiden som manager i Wales. Det er nesten like mange, eller like få, som antall nordmenn han hentet til klubben i januar.

Hverken Mats Møller Dæhli, Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget klarte å sette sitt preg på Premier League. Dæhli klarte seg best, og han er også spilleren Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad tror kan klare seg med ny manager i Cardiff. 

– Mats Møller Dæhli er i klubben «by merit». Han kan fort ha en fremtid i Cardiff. De to andre er ferdige i Cardiff, slår Alsaker fast.

– Fremtiden til Mats Møller Dæhli er fortsatt lys selv under Pulis. Jeg synes ikke Pulis-fotballen var så ekstrem i Crystal Palace som den var i Stoke. Det er fortsatt behov for gode fotballspillere i Pulis-stilen også, sier Wikestad, som likevel tror at Dæhli vil søke nye jaktmarker.

– Det kan se ut som om alle de tre nordmennene finner på noe annet, og det er synd for norsk fotball.  

Alsaker tror ikke spillestilen til Tony Pulis vil passe for Dæhli. 

– Det kommer inn en ny manager som skal ha inn sine nye spillere. Det jeg vet om Pulis er at han går for kraft, fysikk og stram organisering. Det passer ingen av de norske. Det kan felle Mats Møller Dæhli, selv om han har bevist at han fortjener å være der. Han er god nok, og han bidro også i vår, minner kommentatoren om.

For Eikrem er det en annen historie. Etter sommeren har han kommet inn som innbytter i tre ligakamper. Samlet spilletid er under 30 minutter.

– Jeg er usikker på om Magnus Wolff Eikrem holder nivået. Han må ta utfordringen, men jeg er litt bekymret for om han har det som skal til for å lykkes i den ligaen, sier Wikestad.