SØKKRIK: Ole Gunnar Solskjær har tjent mye penger som spiller, trener, manager og ex-manager.
SØKKRIK: Ole Gunnar Solskjær har tjent mye penger som spiller, trener, manager og ex-manager.

– Håper ikke pengene gjør noe med sulten til Solskjær

Ole Gunnar Solskjær tjener millioner på Cardiff-exiten.

Ole Gunnar Solskjær får en klekkelig fallskjerm i kompensasjon for å slutte i Cardiff. Wales Online hevder svimlende 30 millioner kroner triller inn på kontoen til Solskjær etter Cardiff-fiaskoen.

Det er nesten ti millioner kroner mer enn sluttpakken Henning Berg fikk i Blackburn. Berg måtte gå rettens vei for å få krav på alle de drøyt 20 millioner kronene Blackburns eiere skyldte ham. Eierne brøt treårskontrakten med Berg etter snaut to måneder i managerstolen.

Da Solskjær skrev under for Cardiff meldte britiske medier at Solskjær ville få en ukelønn på ca. 800 000 kroner. I løpet av ett år blir det i overkant av 40 millioner kroner.

Øyvind Alsaker er sikker på at Solskjær sikret seg økonomisk da han skrev under i januar.

– Solskjær er en smart fyr. Han må jo få maks ut av dette, og han skjønte jo at dette kunne bli kortvarig. Det håper jeg, for dette er en tøff jobb, sier Alsaker.

– Synes du 30 millioner kroner er mye?

– Det er sånn det er blitt. De som går inn i managerjobber vet at det kan bli kortsiktig. De sikrer seg gode avtaler. Det er dyrt å sparke managere, slår kommentatoren fast.

Kasper Wikestad håper Solskjær klarer å beholde sulten til tross for at han tjener seg søkkrik på Cardiff-nedturen.

– Hvis det står i kontrakten er det helt greit, men det er dumt om penger skulle gjøre noe med sulten til folk. Jeg håper verken pengene han tjente som Cardiff-manager eller pengene han tjener for ikke å være Cardiff-manager gjør noe med sulten hans for å ta jobber andre steder, sier Wikestad.

Alsaker tror Solskjær er mer sulten enn noensinne. 

– Men jeg er spent på om noen andre Premier League-lag tør å ta sjansen på ham. Jeg er spent på om Solskjær er interessert om Championship-klubber vil ha ham. Jeg vet ikke hva han tenker rundt dette. Blir han Rosenborg-trener, undrer Alsaker.

I 2012 hadde Solskjær en skattbar inntekt på i overkant av åtte millioner kroner. Han hadde en formue på over 33 millioner kroner.

Pengene Solskjær tjente i løpet av spillerkarrieren i Manchester United, som skal være over 200 millioner kroner, er blant annet investert i eiendom.