TILBAKE DER HAN FIKK GJENNOMBRUDDET: Danny Gabbidon leder Cardiff midlertidig etter Ole Gunnar Solskjærs exit. Foto: Scanpix
TILBAKE DER HAN FIKK GJENNOMBRUDDET: Danny Gabbidon leder Cardiff midlertidig etter Ole Gunnar Solskjærs exit. Foto: Scanpix

Cardiff-legender leder laget etter Solskjærs avskjed

Danny Gabbidon og Scott Young har ansvar for waliserne i helgens kamp mot Derby. 

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Se Championship på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Ole Gunnar Solskjær er ferdig i Cardiff, og på sine hjemmesider torsdag skriver også Championship-klubben at to av klubbens egne menn kommer til å ta med seg laget til lørdagens bortekamp mot Derby.

De to er akademitrener Scott Young, en tidligere Cardiff-forsvarer med 275 kamper for klubben, og den spillende treneren Danny Gabbidon.

De to har en høy stjerne blant Cardiff-fansen, og var begge del av legendelaget som spilte åpningskampen på Cardiff City Stadium i juli 2009.

Legender i klubben
På den tiden var Gabbidon en etablert Premier League-midtstopper i West Ham, hvor han spilte fra 2005 til 2011. En mangemillionersavtale så både ham og James Collins forlate Cardiff til fordel for Premier League-klubben fra London.

Før den tid spilte han fem sesonger i Cardiff, og var med på opprykk både fra fjerde og tredje øverste nivå.

I tillegg til de seks sesongene i West Ham har Gabbidon også en sesong i QPR i Premier League, samt to sesonger i Crystal Palace bak seg. Den siste av de to sesongene i Palace var sågar på øverste nivå forrige sesong. 

Midtstopperen kom mot slutten av overgangsvinduet i sommer gratis til Wales - landet han har 49 landskamper for - etter å ha blitt frigitt fra Crystal Palace. Han påtok seg en rolle som spillende trener, og nå er han altså én av to som leder laget midlertidig etter at Ole Gunnar Solskjær har forlatt klubben.