Seerne bestemmer om Stian eller Thomas går videre

Dommerne trengte TV-seernes hjelp. Resultatet kommer i første semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

39 av 40 av semifinaleplassene i årets Idol er fylt opp. Da dommerne skulle velge hvem som skulle få den siste sjansen i årets dommerutvelgelse, klarte de rett og slett ikke bestemme seg mellom Stian Bosdal (30) og Thomas Løvseth (24).

– Vi har diskutert masse fram og tilbake, men vi blir ikke enige. Derfor blir det opp til seerne å bestemme hvem av dere som skal gå videre, sa dommer Tone Damli Aaberge (26) i programmet. 

For første gang i norsk Idol-historie blir det dermed opp til TV-seerne å bestemme hvem som blir den siste som får opptre i de direktesendte semifinalene, som starter på fredag.

Nedenfor kan du se alle opptredenene til de to kandidatene. Oppdatert fredag klokken 19.01: Avstemmingen er avsluttet. Resultatet får du se på TV 2 klokken 20.00.

ALDRI FOR SENT: 30 år gamle Stian Kalvenes Bosdal ønsker å bevise for folk at det aldri er for sent for en siste sjanse. Foto: Espen Solli/TV 2
ALDRI FOR SENT: 30 år gamle Stian Kalvenes Bosdal ønsker å bevise for folk at det aldri er for sent for en siste sjanse. Foto: Espen Solli/TV 2

– Blodet begynte å bruse

Det skulle altså bli mer enn nok spenning knyttet til dommerutvelgelsen for de to sangerne. Til TV 2 forteller Thomas at nervene var i høyspenn da de fikk beskjeden.

IDOL BETYR ALT: Thomas Løvseth har som mål å vinne. Da nytter det ikke å ryke ut nå. Foto: Espen Solli/TV 2
IDOL BETYR ALT: Thomas Løvseth har som mål å vinne. Da nytter det ikke å ryke ut nå. Foto: Espen Solli/TV 2

– Blodet begynte å bruse! Både Stian og jeg var forberedt på at en av oss skulle ryke. Det ble litt skrekkblandet fryd der og da siden vi fortsatt var med, men det var likevel nervepirrende! 

24-åringen mener det kun er positivt at seerne får avgjøre deres videre skjebne i sangkonkurransen. 

– Jeg synes det er bra at seerne får bestemme akkurat det, siden dommerne var i tvil. Det er jo seerne som skal bestemme videre også, så dette synes jeg bare er positivt! I tillegg er det jo fint at de får en ny sjanse til å lytte til det jeg har gjort. 

Også Stian mener det er en god vri at det nå er publikum som får bestemme. 

– Jeg tenker det er helt fint. Jeg ble et nervevrak da jeg hørte nyheten, men nå som jeg har gjort meg komfortabel med tanken, gjør det ingenting. Og så har jeg tro på mine vestlendinger, ler han.

Bli bedre kjent med Stian

Navn: Stian Kalvenes Bosdal
Alder: 30
Fra: Bergen, Hordaland

Egen favorittopptreden i Idol:
– Av alle opptredenene så langt, er jeg mest fornøyd med soloen på dommerutvelgelsen. Og den første auditionen. Jeg har sett på de opptredenene mellom der i ettertid og skulle ønske at jeg hadde gjort det bedre. Og i tillegg har jeg sett på alt Thomas har gjort, og han nailer alt! Så hvis jeg skal bli målt opp mot en som klarte det hundre prosent, mens jeg klarte det 50, håper jeg at folk velger å se på min første og siste opptreden.

Dette betyr det å gå videre: 
– Det er på mange måter et vanskelig spørsmål, men det er veldig viktig for meg. Jeg har slitt med å motivere meg selv for å satse på noe. Og jeg tror at det springbrettet Idol er er det pushet jeg trenger, og nettverket jeg trenger. Og så tror jeg det kan gi meg selvtilliten jeg trenger for å drive med musikk. Og så har jeg så lyst til å bevise for alle at det aldri er for sent! Så stem for meg, for pokker!

Bli bedre kjent med Thomas

Navn: Thomas Løvseth
Alder: 24
Fra: Buvika, Sør-Trøndelag

Egen favorittopptreden i Idol:
– Det må bli den første auditionen. Det er den jeg følte jeg hadde mest kontroll på!

Dette betyr det å gå videre:
– Jeg føler at jeg har lyst til å si at det betyr alt, men mange sier kanskje det? Jeg har gått inn i denne konkurransen med ett mål, og det er å vinne. Og da ville jeg ikke vært fornøyd med å gå ut nå. Skal jeg vinne, er jeg avhengig av å gå videre herfra. Det ville betydd veldig mye å få muligheten til å først og fremst spille live. Og så er det et delmål å komme blant topp ti! Jeg håper rett og slett at folk bare lytter til det jeg har gjort, jeg kan jo ikke gjøre så mye mer enn det jeg har gjort. Hvis de liker det de hører og har sett til nå ... Da må folk stemme for harde livet!

Stemmeinformasjon:

Avstemmingen starter onsdag kveld. Det er mulig å stemme én gang i timen fram til fredag klokken 19.00.

Avstemningen er åpen for enkeltpersoner. De som ønsker å stemme må følge instruksjonen ovenfor.

TV 2 og produksjonen forbeholder seg retten til å diskvalifisere stemmer hvis man har rimelig grunn til å mistenke uredelig stemmegiving eller forsøk på å manipulere resultatet.