FORLATER CARDIFF: Ole Gunnar Solskjær er ferdig som manager i  Cardiff City, melder lokalavisen Wales Online.
FORLATER CARDIFF: Ole Gunnar Solskjær er ferdig som manager i  Cardiff City, melder lokalavisen Wales Online.

– Solskjær får 30 millioner kroner i sluttpakke

Ole Gunnar Solskjær er ferdig i Cardiff – og får et solid økonomisk plaster på såret.

Wales Online, som vanligvis har solide kilder innad i Cardiff, melder sent onsdag kveld at Ole Gunnar Solskjær har ledet sin siste kamp som manager på Cardiff City Stadium.

Ifølge avisen vil Cardiff ha en ny manager på plass til lørdagens Championship-oppgjør mot Derby. Mest sannsynlig vil en ny manager bli presentert kort tid etter at klubben offentliggjør at samarbeidet med Solskjær er avsluttet torsdag morgen.

Sluttpakke: 30 millioner kroner
Solskjær var ikke tilstede på onsdagens Cardiff-trening og var i møter med styreformann Mehmet Dalman i London. Klubbeier Vincent Tan skal ha deltatt på møtet via videokonferanse.

Og Solskjær forlater Cardiff med et solid økonomisk plaster på såret. Wales Online skriver at Manchester United-legenden sammen med sine juridiske rådgivere har forhandlet frem en sluttpakke som sikrer Solskjær hele 30 millioner kroner rett inn på konto.

Både Solskjær selv og klubbeier Vincent Tan skal være enige om at det måtte en endring til for å få Cardiff-skuta tilbake på rett kjøl, og partene skilles som venner.

Usikkert om Pulis får jobben
Foreløpig er det uklart hvem som erstatter Solskjær som manager. Tony Pulis er bookmakernes favoritt, men klubbeier Vincent Tan skal ikke være en stor tilhenger av den tidligere Crystal Palace-manageren. 

MK Dons-sjef Karl Robinson og den tidligere Cardiff-spissen Craig Bellamy seiler også opp som kandidater, hevder Wales Online.

Solskjær ankom Cardiff med et rykte om å være en stor manager, men forlater klubben etter etter kun fem seire på 25 ligakamper som sjef.

Den endelige bekreftelsen på Solskjærs avgang vil bli offentliggjort torsdag.

– Helt annerledes enn i Norge
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, som selv har trenererfaring fra utlandet, mener det er helt annerledes å trene en klubb på kontinentet enn i Norge.

– I utlandet har du mye mindre tid på deg, det er mye større dimensjoner og flere hensyn du må ta enn i Norge. For meg var det bare kaos, både i Lierse og i Kaiserslautern, og det kan hende det er noe av det samme Solskjær opplever i Cardiff, forteller han.

– Hva er den største forskjellen på å trene en norsk og en utenlandsk klubb?

– Først og fremst er det mye mer «business», og forventningene er mye større i utlandet. I Norge har du mulighet til å utvikle laget over tid, men i utlandet må du levere resultater med en gang. Du må nesten stå oppi det for å skjønne det, svarer Rekdal, som ikke vil spekulere i om han tror Solskjær vender tilbake til Norge – eller fortsetter trenerkarrieren i utlandet om oppholdet i Cardiff ender med sparken.

– Det må nesten Ole Gunnar Solskjær svare for selv. For meg er det umulig å vite, sier han.

Solskjær må forklare seg for klubbeieren etter nytt tap

Slaktes i lokavavis
Kommentator Paul Abbandonato i lokalavisen Wales Online slakter Solskjærs innsats som manager i Cardiff.

Han gir Solskjær alene skylden for at Cardiff ligger på en svært skuffende 17. plass i Championship hittil i sesongen.

– Cardiff, under Solskjær, fremstår forvirret, kaotisk og uvitende. De er slik på grunn av hans nonstop rullering, som har ført til mangel på stabilitet og mønster, og noen virkelige ukloke avgjørelser når det kommer til laguttak, skriver Abbandonato i sin kommentar.

Han mener den vanvittige rulleringen på laget har kostet klubben dyrt

– Rullering, rullering, rullering. Bytte, bytte, bytte. David Marshall i mål, så kastes de andre plassene opp i luften, skriver Wales Online-reporteren.