OVERRASKET: Kjetil Rekdal (t.v.) blir overrasket dersom Ole Gunnar Solskjær sparkes i Cardiff. Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
OVERRASKET: Kjetil Rekdal (t.v.) blir overrasket dersom Ole Gunnar Solskjær sparkes i Cardiff. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Rekdal: – Overraskende om Solskjær får sparken

– Men det er helt annerledes å trene en klubb i utlandet enn i Norge, poengterer Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, som selv har trenererfaring fra utlandet.

Ole Gunnar Solskjærs dager i Cardiff er talte.

Ifølge flere engelske aviser er nordmannen nå i forhandlinger om en sluttpakke med klubbeier Vincent Tan i London.

Det er ventet at Cardiff vil offentliggjøre sparkingen av Solskjær i løpet av de neste 24 timene. Tidligere Crystal Palace-manager Tony Pulis står klar til å erstatte Solskjær i trenerstolen på Cardiff City Stadium.

– Overraskende om han sparkes
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal kjenner godt Solskjær fra tiden på landslaget.

Han forteller til TV 2 Sporten at han blir overrasket om Solskjær får sparken, selv om nordmannens statistikk i klubben er trist lesning: På 25 ligakamper har han 15 tap, fem seirer og fem uavgjort. Målforskjellen er 25-50.

– Ja, jeg må innrømme at jeg blir overrasket dersom Solskjær får sparken. Han gjorde en god jobb i Molde og jeg trodde han skulle få det til i Cardiff. Men hvor tøft det var for ham å jobbe i Cardiff vet jeg lite om, poengteter Rekdal overfor TV 2 Sporten.

Rekdal har selv trenererfaring fra utlandet. I 2007 trente han belgiske Lierse, og året etter tyske Kaiserslautern.

– Må levere resultater med en gang
Oppholdet i Tyskland endte med sparken for Rekdal.

– I utlandet har du mye mindre tid på deg, det er mye større dimensjoner og flere hensyn du må ta enn i Norge. For meg var det bare kaos, både i Lierse og i Kaiserslautern, og det kan hende det er noe av det samme Solskjær opplever i Cardiff, forteller han.

– Hva er den største forskjellen på å trene en norsk og en utenlandsk klubb?

– Først og fremst er det mye mer «business», og forventningene er mye større i utlandet. I Norge har du mulighet til å utvikle laget over tid, men i utlandet må du levere resultater med en gang. Du må nesten stå oppi det for å skjønne det, svarer Rekdal, som ikke vil spekulere i om han tror Solskjær vender tilbake til Norge – eller fortsetter trenerkarrieren i utlandet om oppholdet i Cardiff ender med sparken.

– Det må nesten Ole Gunnar Solskjær svare for selv. For meg er det umulig å vite, sier han.

Slaktes i lokavavis
Kommentator Paul Abbandonato i lokalavisen Wales Online slakter Solskjærs innsats som manager i Cardiff.

Han gir Solskjær alene skylden for at Cardiff ligger på en svært skuffende 17. plass i Championship hittil i sesongen.

– Cardiff, under Solskjær, fremstår forvirret, kaotisk og uvitende. De er slik på grunn av hans nonstop rullering, som har ført til mangel på stabilitet og mønster, og noen virkelige ukloke avgjørelser når det kommer til laguttak, skriver Abbandonato i sin kommentar.

Han mener den vanvittige rulleringen på laget har kostet klubben dyrt

– Rullering, rullering, rullering. Bytte, bytte, bytte. David Marshall i mål, så kastes de andre plassene opp i luften, skriver Wales Online-reporteren.