Lokalavis: – Solskjær leder garantert ikke Cardiff mot Derby

Nordmannens dager kan være talte i Cardiff.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Cardiff har hatt en skuffende start på sesongen.

Etter tirsdagens tap for Middlesbrough ble Ole Gunnar Solskjær møtt med pipekonsert av hjemmepublikum.

Ifølge The Sun måtte nordmannen droppe trening onsdag og i stedet dra til London for et møte med klubbledelsen.

Avisen hevder at detaljene i en sluttpakke skal ha vært på agendaen.

Kilder tett på Cardiff bekrefter overfor Terry Phillips i Wales Online at Solskjær er i møte med klubbeier Vincent Tan, men de skriver foreløpig ingenting om at nordmannen har fått sparken.

– Det ser virkelig ikke bra ut for ham nå, sier Phillips til TV 2.

Daily Mail skriver også at nordmannen kan være ferdig i løpet av 24 timer.

Tirsdag kveld meldte Sky Sport News at Cardiff og nordmannen kommer til å gå hver til sitt allerede i kveld. Men lokalavisen Wales Online hevder at Cardiff først torsdag vil offentliggjøre at Solskjær er ferdig i klubben.

– Klubben vil trolig offentliggjøre at partene er enige om å avslutte samarbeidet som venner. Offentliggjøringen er imidlertid blitt utsatt til torsdag morgen. Det eneste som er klart nå, er at Solskjær ikke vil lede Cardiff i helgens møte mot Derby, fastslår avisen sent onsdag kveld.

– Ser dårlig ut
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er ikke overrasket over at Solskjær sitter utrygt.

– Det ser veldig dårlig ut, det gjør det. Han har 20 poeng på 25 kamper. Det er en todelt historie. En ting er det som skjedde i Premier League. Det gikk jo ikke, men det kan forklares med at han kom midt i et overgangsvindu og at det var mye å få orden på i løpet av kort tid. Nå stiller han med en av de største og sterkeste troppene i Championship. Da er resultatene etter sommeren veldig nedslående, sa han til TV 2.

Ansatt på nyåret
Solskjær ble ansatt som manager i den walisiske klubben 2. januar. Håpet var at Moldes suksesstrener skulle redde klubben i Premier League.

Han fikk penger til å hente inn de spillerne han ville ha, og hentet blant andre Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem.

Det lyktes han ikke med, men klubbeier Vincent Tan valgte å stå bak nordmannen etter nedrykket og lovet ham tid til å bygge opp laget igjen.

Men etter sju serierunder kan det se ut til at det er slutt på tålmodigheten til Tan.

Etter to strake hjemmetap er Cardiff på 17. plass med åtte poeng, og er allerede åtte poeng bak serieleder Norwich.

Han har ledet Cardiff til fem seirer, fem uavgjorte og 15 tap på sine 25 ligakamper på benken.

Minner om Solbakken
Alsaker ser paralleller til Ståle Solbakkens opphold i Wolverhampton Wanderers.

– Det ser litt ut som det Ståle Solbakken gikk gjennom. Det er en veldig hektisk liga der kampene lever litt sitt eget liv. Publikum påvirker spillet i veldig stor grad. Spillerne begynner å spille etter publikums reaksjoner mer enn planen som ligger i bunn. Det Solbakken prøvde å gjøre, og det Solskjær prøver å gjøre, er å være tro mot egen filosofi. Det tar tid for spillerne å adoptere det, og dermed blir det bare små perioder med den fotballen de ønsker å spille. Historien er parallell til det Solbakken opplevde, sier kommentatoren.

Solbakken selv kjenner seg også godt igjen i Solskjærs situasjon.

– Ja, det gjør jeg på mange måter. Vi fikk en voldsom god start til tross for at vi solgte de beste spillerne våre. Vi hadde 19 poeng etter ti kamper. Så gikk vi ni kamper uten å vinne, før vi vant tre av fire kamper. Etter det ble det tre tap, og da var det ferdig, forteller FC København-treneren. 

Bookmakerne har allerede satt odds på hvem som etterfølger Solskjær i sjefsstolen i Cardiff, og tidligere Stoke- og Crystal Palace-manager Tony Pulis er favoritt, foran David Platt, Neil Lennon, Brian McDermott, Tim Sherwood, Tony Mowbray og Billy Davies.