Norsk ekstremist hyller drap på soldater

Norske islamister deler, liker og sprer IS-propaganda på nettet. 

På sin åpne Facebook-siden deler den beryktede islamisten Mohyeldeen Mohammad filmklipp og videoer som hyller drap på vestlige soldater i Irak og Afghanistan.

Videoen ble publisert den 14. september i år viser en snikskytterdrap på vestlige soldater. I kommentarfeltet skriver Mohammad, som tidligere er dømt for brudd på våpenloven, at «Mujahideen vet hvordan de skal behandle amerikanske terrorister».

Advarte Stoltenberg

En annen kjent norsk ekstrem islamist, Arfan Bhatti, la tidligere denne uken ut en tekst på sin Facebook-side hvor han advarte Jens Stoltenberg og norske myndigheter mot at norsk medvirkning i konflikten i Irak og Syria, kunne føre til at «krigen også kommer til Norge».

I Facebook-oppdateringen skriver Bhatti at muslimer er «i sin fulle rett til å forsvare muslimsk liv og land» og «stoppe Allahs fiender i deres korstog mot Islam og muslimer».

Med i IS-propaganda

Tidligere denne uken kunne TV 2 avsløre at norske myndigheter har pekt ut fem norske ekstremister som de frykter mest. Felles for de fem, er at de befinner seg i konfliktområdet.

I likhet med Bhatti og Mohammed, deler også flere av disse oppdateringer fra krigen på sosiale medier.

Den 24 år gamle norsk-chileneren Bastian Alexis Vasquez, som nå kaller seg Abu Safiyyah, dukket i juni opp som hovedpersonen i en IS-video hvor han skryter av framgangen til terrorgruppen i Syria og Irak.

Politiets sikkerhetstjeneste har bekreftet at de nå etterforsker Vasquez etter straffelovens §147, også kjent som terrorparagrafen 147.

Abdul Hakim Ryding, født Kim André Ryding, og Abdul Hakim Sanchez Hammer, født Torleif Angel, er også to norske islamister som legger ut bilder og støtter terrororganisasjonen på nettet. Begge to befinner seg nå i enten Irak eller Syria, og kjemper for IS.

Har du tips om nordmenn som kjemper for IS? Da vil våre journalister snakke med deg. Vi lover fullt kildevern. Send oss epost her.