Dominante Dortmund rundspilte Arsenal

Immobile og Aubameyang sørget for 2-0 i toppkampen i gruppe D.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Borussia Dortmund-Arsenal 2-0

Borussia Dortmund tok et godt grep om førsteplassen i gruppe D allerede i første kamp da de slo Arsenal 2-0 hjemme tirsdag kveld.

En lekker soloprestasjon av Ciro Immobile like før pause, og en fulltreffer fra Pierre-Emerick Aubameyang like etter hvilen, var alt som skulle til for å slå et tafatt Arsenal - et lag som ikke var til å kjenne igjen fra lørdagens seriekamp mot Manchester City.

Se høydepunktene over! Video med tillatelse fra Viasat Fotball.

Dortmund-dominans
Arsenals mange skader i forsvar var samtaleemnet før kampen, og nettopp det forsøkte vertene å utnytte til det fulle fra første minutt.

Hjemmelaget tok tak i kampen og presset engelskmennene lave, men det skulle ta nesten 30 minutter før de virkelig store sjansene kom.

Først var det Pierre-Emerick Aubameyang som fra kloss hold måtte se sin avslutning reddet av Wojciech Szczesny, før Henrikh Mhkitaryan knappe 120 sekunder senere bare var en lang tå fra å sende Dortmund i ledelsen etter at Arsenals polske sisteskanse skubbet et innlegg fra siden inn i feltet. 

London-laget fikk til lite eller ingenting, og få minutter senere kunne de nok en gang ha havnet bakpå da Aubameyang plasserte ballen i nettveggen fra skrått hold. 

Immobile-briljanse
Etterhvert som det nærmet seg pause kom dog Arsène Wengers disipler bedre med, og Danny Welbeck fikk blant annet en gyllen mulighet til å sende Arsenal til pause med en noe ufortjent ledelse da han ble sendt gjennom av Alexis Sánchez inne i Dortmunds 16-meter. Nysigneringen maktet dog ikke å få ballen på mål, og måtte i stedet se skuddet trille en meter tilside for Roman Weidenfellers høyre stolpe. 

Den missen skulle Arsenal fort få ergre seg over. Like før pause fikk nemlig Immobile tak i ballen på egen banehalvdel. Italieneren, som forrige uke var med på å senke Norge på Ullevaal, satte på sin velkjente turbo, tok seg forbi Laurent Koscielny med en heldig touch, og satte ballen kontrollert bak Szczesny i Arsenal-buret. 

Et bedre første mål i Champions League skal man lete lenge etter - og et mer fortjent mål likeså.

Aubameyang doblet ledelsen
Og vondt skulle bli til verre for Arsenal etter pause. 

Aubameyang trengte nemlig bare to minutter på å doble ledelsen. Store hull i Arsenal-forsvaret utnyttet den lynhurtige spissen fra Gabon til det fulle ved å parkere Per Mertesacker, runde Szczesny og deretter sette ballen i nota.

Men hjemmelaget ga seg ikke med det og fortsatte i stedet å kjøre over gjestene.

Like etter 2-0-scoringen var Immobile bare centimetre fra å øke til 3-0, mens Aubameyang smalt ballen i tverrliggeren ikke lenge etter.

Etter en times spill hadde Wenger fått nok. Ut gikk de nærmest usynlige Mesut Özil og Aaron Ramsey, inn kom Santi Cazorla og Alex Oxlade-Chamberlain.

Arsenal-comebacket uteble
Den ønskede responsen kom imidlertid ikke.

I stedet var vertene igjen nærme å øke ledelsen da den alltid aktive Mhkitaryan fikk gå merkelig alene og avslutte fra 10 meter. Heldigvis for Wenger og hans elever gikk skuddet til armeneren over.

Etterhvert som det nærmet seg ferdigspilt var vertene nærmere 3-0 enn gjestene en redusering, men 2-0 stod seg ut kampen.