Gjerningspersonen kan ha kommet seg av øya

Thailandsk politi jakter tre mulige mistenkte etter det brutale drapet på Koh Tao. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at likene av David Miller (24) og Hannah Witheridge (23) ble funnet på en strand på øya Koh Tao tidlig mandag morgen, har Thailandsk politi i jakten på gjerningsmannen gjennomgått overvåkningsbilder fra restauranter, hoteller og butikker. Det ble også innført kontroller, slik at ingen kunne forlate dykkerparadiset.

Ifølge den britiske avisen The Guardian, har politiet i Thailand rettet fokuset mot en britisk backpacker de mener kan ha stått bak det brutale dobbeltdrapet.

Denne mannen kan ifølge politiet ha klart å komme seg av øya, skriver den engelske avisen.

Flere mistenkte

Politiet opplyser til nyhetsbyrået AFP at de har flere mulige gjerningsmenn i kikkerten.

– Det er tre mulige mistenkte, sier Panya Maman i thailandsk politi til AFP.

En fastboende nordmann TV 2 har snakket med, sier at ryktene på øya er at gjerningsmannen ikke er lokal.

– Dette har ingenting med de lokale innbyggerne her å gjøre. Vi vet enda ikke helt hva som har skjedd, men det virker klart at det er en vestlig turist som står bak, og at vedkommende hadde en relasjon til den drepte kvinnen, forteller han.

Ifølge det lokale politiet, skal backpackeren som de mistenker for å stå bak drapet, være en bekjent av David Miller.

Ille tilredt

Overvåkningsbilder viser at Miller og Witheridge forlot en bar sammen ved 01-tiden natt til mandag. Det skal ha deltatt på en strandfest sammen med ca. 50 andre gjester.

Noen timer senere ble de funnet nakne på stranden og med alvorlige hodeskader. I tillegg ble det funnet en hakke i nærheten av likene, ifølge AP.

– Ofrenes klær og hakken var blodflekkete, sier politimann Prachum Ruangthong.
– Mannen var hugget i ryggen og på siden av hodet, mens kvinnen var hugget i ansiktet. Det var veldig grusomt, sier sier politimannen til AP.

Politiet mistenker at jordbruksredskapet ble brukt for å drepe paret. Likene ble funnet bak flere steiner, 30 meter fra en bungalow på stranden.