Gabor Kiraly er tilbake i engelsk fotball - naturligvis i sin lett gjenkjennelige joggebukse. I helgen markerte også Alexander Tettey seg med en lekker touch, som førte til scoring.
Gabor Kiraly er tilbake i engelsk fotball - naturligvis i sin lett gjenkjennelige joggebukse. I helgen markerte også Alexander Tettey seg med en lekker touch, som førte til scoring.

Lekker Tettey-touch og joggebukse-keeperens retur i rundens kåringer

En ny ellevill runde i Championship ble spilt i helgen. Vi har oppsummert den her.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Etter en lang landslagspause ble det endelig spilt fotball i Championship igjen denne helgen.

Rundens Kåringer


Rundens spiller: Ben Marshall (Blackburn Rovers)
Ben Marshall gikk glipp av store deler av forrige sesong med en skade som han pådro seg akkurat da han var på sitt beste. Nå ser det ut som om han har funnet litt tilbake til den gode formen, og det lover ikke bra for blant andre Joshua King. På lørdag var han i en egen klasse, kom til svært mange avslutninger, og scoret to flotte mål.


Rundens nordmann: Alexander Tettey (Norwich City)
Denne runden var det dessverre bare Alexander Tettey og Jonathan Parr som fikk spille fra start for sine respektive klubber, men heldigvis gjorde i hvert fall de et bra inntrykk. Jonathan Parr spilte nok en fin kamp på venstrebacken til Ipswich da de holdt nullen mot Millwall. Alexander Tettey viste nok en gang at han har mange gode offensive kvaliteter som vi kanskje ikke fikk se så mye av i Premier League. På lørdag hadde han en fantastisk målgivende pasning etter at han vippet med seg ballen på deilig vis. Den herlige tekniske detaljen, samt seieren mot Cardiff, gjør at Tettey nok en gang blir rundens nordmann.


Rundens scoring: Grant Leadbitter (Middlesbrough)
Hvem hadde trodd at midtbanekrigeren Grant Leadbitter skulle være øverst på toppscorerlisten etter seks serierunder? Leadbitter har scoret en del mål på straffespark denne sesongen, og på lørdag scoret han på frispark også. Han klemte ballen knallhardt i krysset fra forholdsvis langt hold. Det var nok til å være rundens flotteste mål.


Rundens debut: Glenn Murray (Reading)
Glenn Murray ble toppscorer i Championship med Crystal Palace i sesongen 2012/13, men i Premier League ble det lite spilletid. Mye av det skyldtes en skade som holdt han ute i hele starten av sesongen. Nå har han blitt leid ut til Reading, og der klemte han til med to scoringer da de slo Fulham 3-0 på lørdag. Begge typiske Murray-scoringer hvor han er på riktig sted til riktig tid inne i boksen.


Rundens elendige debut: Matt Smith (Fulham)
Den høyreiste spissen ble hentet fra Leeds United på Deadline Day og fikk sin debut mot Reading. Etter bare atten minutter prøvde han å dele en Reading-spiller i to med en forferdelig takling, og fikk fortjent marsjordre av dommeren. Dette er dog ikke helt nytt for Smith, som i en kamp for Leeds mot Sheffield Wednesday i fjor fikk marsjordre etter knapt et minutt på banen.


Rundens filming: Demarai Gray (Birmingham City)
Nok en gang ble det filmet på Ewood Park der Callum McManaman fikk straffespark etter å ha falt veldig enkelt, men han stikker likevel ikke av med rundens filming. Den er det nemlig den imponerende unggutten Demarai Gray som får. Han driblet seg gjennom Leeds-forsvaret på herlig vis, men i stedet for å prøve en avslutning, kastet han seg på tragikomisk vis i bakken for å få straffespark. Flaut av det spennende talentet, og kaktus sendes i posten til Gray.

Gabor Kiraly.
Gabor Kiraly.


Rundens antrekk: Gabor Kiraly (Fulham)
Den rutinerte keeperen har blitt hentet til Fulham av Felix Magath denne sommeren, og på lørdag fikk han spille mot Reading på Madejski Stadium. Kiraly er kjent for å spille i skikkelig joggebukse, og denne kampen var intet unntak. Nå blir det spennnede å se om det vil være mulig å få kjøpt joggebukse i klubbsjappa til Fulham i nærmeste fremtid.

Kontroverser i landslagspausen:

Det hadde vært en del kontroversielle hendelser siden forrige serierunde, noe som ga ekstra krydder foran helgens kamper.

Leeds United ble lurt av sin egen klubb til å tro at de kom til å signere spillere på slutten av Deadline Day, bare for å se at klubben solgte to av deres spisser.

Watford måtte hente inn en ny hovedtrener etter at Giuseppe Sannino ga seg i klubben, til tross for at Watford lå på en flott 2.plass foran denne runden. Han hadde gått lei av den dårlige stemningen innad i laget, og spillerne skal ha vært veldig kritiske til hans gammeldagse lederstil. Inn ble tidligere Brighton-sjef Oscar Garcia hentet, og det blir spennende å se hva han kan få til med den sterke Hornets-troppen.

Sist, men ikke minst, har Blackpool vært ute på managerjakt til tross for at de fortsatt har en manager ansatt i klubben. Tidligere i uken ga Burton Albion beskjed om at de hadde gitt Blackpool lov til å snakke med deres manager, Gary Rowett, men hovedpersonen selv takket nei til jobben. Kanskje ikke så merkelig med tanke på at Jose Riga fortsatt er manager for The Seasiders. Jeg tviler på at Blackpools styreformann Karl Oyston kommer til å stikke av med prisen for årets arbeidsgiver.

Det ble som vanlig en skikkelig målfest i Championship denne helgen, og flest mål fikk vi i storkampen mellom Cardiff City og Norwich City. Det ble en todelt kamp hvor Cardiff hadde god kontroll frem til pause, mens Norwich tok over showet i andre omgang. Ole Gunnar Solskjær valgte å starte uten nordmenn på banen, og Mats Møller Dæhli, som var eneste nordmann på benken hos Cardiff, fikk aldri komme innpå i lørdagens kamp. Til pause ledet Cardiff 2-0, men Canaries-sjef Neil Adams må ha sagt noe klokt i pausen, for da dommeren blåste av etter 90 minutter, ledet Norwich 4-2. En kjempesmell for Solskjær & Co, og det bør ikke komme mange av den typen tap utover høsten.

Bortsett fra storkampen i Wales, skjedde det en del andre interessante ting. Blackpool tok sitt første poeng for sesongen da de holdt Wolves til 0-0 hjemme på Bloomfield Road. Blackburn Rovers slo Uwe Röslers Wigan Athletic hele 3-1, og Joshua Kings konkurrent på vingen, Ben Marshall, leverte en strålende kamp. Det kan bli vanskelig for King å komme inn på laget med det første. Rösler på sin side ligger helt nede på 16.plass etter seks serierunder, og må prestere bedre fremover.

Fulham har hatt en forferdelig start på sesongen, og ting bedret seg ikke på lørdag. London-klubben tok turen til Berkshire for å møte Reading, og ble sendt tilbake til hovedstaden med hele 0-3 i bagasjen. Ettersom Blackpool tok poeng i sin kamp, falt Fulham dermed ned på jumboplass på tabellen. Det blir interessant å se hvor lenge Felix Magath får lov til å sitte på Craven Cottage dersom resultatene ikke bedrer seg snart.

Charlton Athletic har fått en drømmestart på sesongen. Både jeg og mange andre satte The Addicks på nedrykksplass denne sesongen, men etter seks serierunder har de fortsatt ikke tapt. På lørdag fortsatte oppturen da høytflyvende Watford ble slått 1-0 i et interessant lokaloppgjør.

Runden ble avsluttet med et herlig lokaloppgjør mellom Nottingham Forest og Derby County på City ground. Mål fra begge lagene mot slutten av kampen sørget for uavgjort, noe som betyr at Derby County får beholde «Brian Clough Trophy» ettersom de er det siste laget som har vunnet lokaloppgjøret. Ut fra disse lagenes spill i starten av sesongen, vil det ikke overraske dersom begge disse lagene kommer til å være med helt i toppen av tabellen denne sesongen.