Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

EKSKLUSIV DOKUMENTAR: Northug om nedturen

TV 2 viser tirsdag en eksklusiv dokumentar hvor Petter Northug, hans nærmeste familie og støttespillere snakker ut etter promillekjøringen tidligere i år.

Petter Northug har siden mai jobbet knallhardt for å komme seg tilbake som langrennsløper. Han har mye å bevise både overfor seg selv, familien, støtteapparatet, supportere, sponsorer og hele skimiljøet.

I dokumentaren «Sirkus Northug: Nedturen» forteller Petter Northug at han husker lite av det som skjedde den fatale natten, og at det bare er flaks han er i live. TV 2 er blant annet med ham tilbake i rundkjøringen der han vraket bilen sin 4. mai i år.

- Her kunne det vært slutt. Jeg husker ikke så mye av det som skjedde, men i ettertid ser jeg at jeg har hatt mye flaks. Jeg fikk panikk da det gikk opp for meg hva som var skjedd. Vi i bilen spurte hverandre om det hadde gått bra, og da jeg kom ut av bilen stakk jeg fra stedet og dro hjem, sier Petter Northug i dokumentaren.

I de første to dagene etter promillekjøringen satt Petter sammen med sine aller nærmeste isolert på en hytte, nektet å møte pressen og vurderte å reise utenlands.

- Jeg bare følte at verden raste sammen, og jeg ønsket å reise så langt unna som det gikk an å komme, sier Northug i dokumentaren.

Petter trener nå knallhardt, men har ennå en vei å gå for å komme tilbake på toppen. Dokumentaren er et ærlig og usminket møte med en familie fra Mosvik i krise, Petter selv og hans nære støtteapparat.

Dokumentaren «Sirkus Northug: Nedturen» sendes på TV 2 tirsdag 16. september klokken 21.40.