Tutta nummer seks i årets siste major

Suzann Pettersen klarte ikke å forsvare majortittelen i Evian-mesterskapet, men golfstjernen gjorde en solid sisterunde søndag. Hun endte til slutt på 6. plass.

Suzann Pettersen klarte ikke forsvare tittelen, men tok en solid sjetteplass. (AP Photo/Laurent Cipriani)

Den norske 33-åringen var nummer fire etter halvspilt turnering i Frankrike, men hun skuffet med en 74-runde lørdag. Hun falt dermed ned til en delt 10. plass. Søndag hevet Tutta spillet og gikk avslutningsrunden fire slag under par.

Oslo-jenta vartet opp med seks birdier, men måtte også tåle to bogeyer. Hun fikk birdie på første hull, mens de resterende kom på 8., 9., 12., 13. og 15. hull. Pettersen holdt seg til 67 slag søndag.

Totalt endte hun fire slag bak vinneren Kim Hyo-joo. Den sørkoreanske 19-åringen ble tidenes tredje yngste vinner av en majortittel på kvinnesiden.

Karrie Webb fra Australia endte ett slag bak Kim, mens Jang Ha-na og Hur Mi-jung delte 3.-plassen. Den sørkoreanske duoen var to slag bak sin landskvinne.

Tutta står med to majortriumfer i karrieren. Hun vant den første da hun gikk til topps i LPGA-mesterskapet i 2007. Den andre kom da hun vant Evian-mesterskapet i fjor høst. (©NTB)