Ekspertene friskmelder Manchester United

– Det er ikke umulig at de kan kjempe om tittelen allerede i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Det ble en ny start for Manchester United da van Gaals menn feide QPR av banen.

Lavt tempo og dårlige bevegelser var glemt. I stedet angrep United med høyt tempo, gode bevegelser og langt bedre rytme.

– United har aldri vært kjent for å trille ball bare for å trille ball. Derfor ble også kontrasten så stor i serieåpningen. I dag så vi et United-lag som skrudde opp tempoet, kom på farlige løp og satte motstanderen under press, sa Erik Thorstvedt etter kampen.

Ekspertene friskmelder United

– Er de gjenfødt og friskmeldt, eller bare på bedringens vei?, spurte Børslid.

Både Erik Thorstvedt og Per-Jarle Heggelund var komfortable med å friskmelde van Gaals mannskap.

– Vi skal huske at Tottenham var omtrent like dominerende mot QPR som United var i dag, men hvis jeg skal svare ja eller nei på dette spørsmålet, så svarer jeg ja. Manchester United er friskmeldte.

Ángel Di María ble stående igjen som kampens store spiller, og Thorstvedt mener at klubben har truffet på signeringene.

– Jeg tror de har gjort det rette. De hadde tidligere geniet Sir Alex Ferguson, som bortimot gjorde gull av gråstein. Når han da forsvinner ut, så har de innsett at de aldri kan gjøre det samme igjen. Da kjøper de i stedet verdens beste spillere.

Per-Jarle Heggelund ville også fremheve Ander Herrera og debutant Daley Blind.

– Jeg synes de var meget, meget gode i dag. Herrera scorer i tillegg et mål og slår en målgivende, mens Blind markerer seg med et tungt skudd.

– Ikke umulig med tittelkamp

Erik Thorstvedt åpner nå for at Manchester United kan hevde seg i tittelkampen.

– Etter kampen mot Burnley sa jeg at vi kunne sette en tykk, svart strek over Manchester United som tittelutfordrer. Men vi har sett det så mange ganger at ting endrer seg over en sesong.

– Med dette laget kommer de til å ta mye poeng. De kommer ikke til å havne på syvendeplass igjen. Så er spørsmålet om de kan gå helt til topps. Det er ikke umulig, mener Thorstvedt.

Det store spørsmålet er hvordan forsvaret vil klare seg.

– Blackett klarte seg bra i dag. Det gjorde også Rojo, men de fikk ikke så mye å bryne seg på i dag. United er helt klart fronttunge og svakere bakover, konkluderte Thorstvedt.