THORSTVEDTS ELLEVE: De Gea; Jones, Evans, Rojo; Di María, Blind, Carrick, Shaw; Rooney, Falcao, van Persie. Montasje: Rune Sundfør Kråkenes/TV 2 Sporten.
THORSTVEDTS ELLEVE: De Gea; Jones, Evans, Rojo; Di María, Blind, Carrick, Shaw; Rooney, Falcao, van Persie. Montasje: Rune Sundfør Kråkenes/TV 2 Sporten.

Slik bør du sette sammen stjernegalleriet, van Gaal!

Erik Thorstvedt vraker Juan Mata og Ander Herrera.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Se Manchester United - QPR søndag kl. 17.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Louis van Gaal benyttet overgangsvinduet til å gi seg selv et realt luksusproblem, i den grad et tynt forsvar og fullpakket angrep kan sies å være et luksusproblem.

Siden overgangsvinduet stengte har alle og enhver forsøkt å finne ut hvordan et toppet Manchester United-lag vil bli seende ut. 

Problemene er mange, og TV 2s ekspert Erik Thorstvedt lander på at Juan Mata og Ander Herrera må ut av en toppet lagoppstilling.

Den «umulige» kabalen

Mens forsvaret mer eller mindre løser seg selv, i den forstand at alternativene er såpass få og ingen har grunn til å klage over en plass på benken, blir det langt mer komplisert lengre frem på banen.

Ángel Di María er poteten som gir van Gaal alternativer, ettersom han kan bekle både ving- og indreløperrollen.

Verre er det med de fire offensive stjernene, som blokker hverandre ut på forskjellige måter.

Dersom både Robin van Persie og Radamel Falcao skal spille sammen, vil det bli særdeles vanskelig å finne rom til både Juan Mata og Wayne Rooney, som begge trives best i rommet bak angriperen.

Det samme gjelder også motsatt vei, der Mata og Rooney i tospann bak spissen vil innebære at enten van Persie eller Falcao havner på benken.

TV 2s ekspert Erik Thorstvedt har tatt på seg ansvaret for å finne den mest mulig hensiktsmessige løsningen. Her er hans fasit.

Forsvar

Foran David de Gea velger Thorstvedt - gitt skadefri tropp - en trio bestående av Jones, Evans og nyinnkjøpte Rojo. Jones er som kjent skadet og kan ikke brukes denne helgen. Thorstvedt ville ikke følt seg komfortabel med forsvarsrekken dersom han var United-manager.

Thorstvedts begrunnelse: – Dette er på sett og vis hovedutfordringen, for det er ikke så mye å velge i. Selv om de har handlet for halvannen milliard, så føler en at de burde kjøpt én til. Smalling havner bak i køen, og jeg spør meg selv om Rafael kunne spilt i en treer her?

Midtbane

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Thorstvedt plasserer Daley Blind og Michael Carrick sentralt på midtbanen. På hver sin vingback finner man Luke Shaw og Ángel Di María. Rekordkjøpet fra Real Madrid må dermed belage seg på å dekke høyresiden på midtbanen. Heller ikke her er Thorstvedt helt fornøyd med løsningen.

Thorstvedts begrunnelse: – Jeg regner med at Blind blir satt på midtbanen, for venstrebacker har klubben ellers nok av. Han kommer med fantastiske statistikker fra Eredivisie, men Premier League er annerledes. Dette er likevel van Gaals kjøp og han kommer som regel til å spille. Som makker velger jeg Michael Carrick, helst skadefri og ikke i forrige sesongs form, fremfor Herrera, Fletcher eller Fellaini. En kampklar Luke Shaw får sjansen på venstresiden, mens Di María får vandre mye med høyreflanken som utgangspunkt.

Angrep

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Thorstvedt ønsker å se Robin van Persie og Falcao i angrepet, med Wayne Rooney i rommet bak. Det innebærer at Juan Mata, stjernesigneringen fra januarvinduet, må plasseres på benken. Samme skjebne deles av Januzaj.

Thorstvedts begrunnelse: – I angrepet er det også virkelig vanskelig. Paul Scholes mener at van Persie, Falcao og Rooney umulig kan spille sammen. Inntil vi får se at det ikke fungerer, er jeg uenig. Rooney har vist at han kan være en bra sentral midtbanespiller som tar mye defensivt ansvar. Med sin fysikk og store arbeidskapasitet vil han nå, fra posisjonen rett bak spissene, kunne påvirke spillet begge veier. Han tilfører dem energi og trykk. Van Persie har ikke sett bra ut, men målene vil komme hvis du lar ham spille. Jeg antar at Falcao på sikt er bankers, selv om det kanskje ikke blir allerede fra denne helgen. Mata er da det femte hjulet på vognen. Sånn er det bare. Samtidig kan man sette Mata inn i stedet for Rooney og få helt andre egenskaper. Du kan også flytte Rooney frem og benke van Persie, avslutter Thorstvedt, som tydeligvis ikke ble helt overbevist av sin egen lagoppstilling.

Hvordan mener du at Louis van Gaal bør legge opp sitt offensive stjernegalleri? Si din mening i kommentarfeltet!