Bergensordføreren vil snyte Oslo for første Brækhus-kamp

– Første kamp må gå i Bergen, sier kampklare Trude Drevland.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

København/Bergen (TV 2): Ordføreren i Bergen er stor fan av Cecilia Brækhus. Hun er ikke like glad for at den første kampen i Norge kan ende opp i Oslo.

– Første kampen til Cecilia må gå på bergensk jord, sier Trude Drevland og løfter boksehanskene.

Telenor Arena og Oslo Spektrum

Forbudet mot proffboksing står for fall her i Norge og politikerne jobber på spreng med å få Brækhus hjem.

Etter det TV 2 forstår drømmer politikere og teamet rundt Brækhus om en historisk kamp til våren, en gang mellom mars og mai. Trolig er det hovedstaden med Telenor Arena og Oslo Spektrum som er de mest aktuelle arenaene, blant annet på grunn av publikumskapasitet. Det får Drevland til å fortvile.

– Jeg håper vi klarer å snyte dem for det. Vi kan gjerne ta en kamp i Grieghallen hvis det er det som er alternativet, sier Drevland til TV 2.

– Resten av landet kan få låne Cecilia ved senere anledninger. Hun er en veldig viktig ambassadør for byen vår, hun er en stor idrettsstjerne som utøver sporten sin på et meget høyt nivå. Og hun har beholdt dialekten sin, legger ordføreren til.

– Skal bli en diva sånn som Trude

Cecilia Brækhus tenker mest på hvordan hun skal bli historisk mot Ivana Habazin lørdag kveld. Men prøver og trøste ordføreren i hjembyen så godt hun kan:

– Det ville vært helt utrolig å gå første kamp i Bergen, selvfølgelig. Men jeg har ikke kommet så langt i disse prosessene. Først må jeg få vite at vi faktisk får lov til å bokse i Norge. Det er over to år siden jeg hørte første gang at det kunne skje. Jeg spretter ikke champangen ennå, sier Brækhus, og legger til:

– Men akkurat nå har jeg kun fokus på de 10 rundene jeg skal gå lørdag. Det er alt jeg tenker på for tiden. Det er en stor mulighet for meg, som jeg har hatt lyst på lenge. Det vil bli kronen på verket for meg. Med fire belter blir jeg en diva!

– Diva slik som Trude Drevland?

– Ja, akkurat sånn som Trude. Da skal vi sitte på Torget i Bergen og drikke champange, sier Brækhus og ler.