Bekrefter at Eggen er RBK-aktuell

Men 72-åringen blir neppe hovedtrener.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Nils Arne Eggen er høyaktuell som en del av Rosenborgs trenerteam neste år. Det bekrefter RBKs styreleder Ivar Koteng.

– Ja, det er han jo for så vidt, men det er ikke sikkert vi går for løsningen med Kåre (Ingebrigtsen) og Nils Arne. Det har vi ikke bestemt oss for, sier Koteng

Det var Adresseavisen som fredag meldte at Eggen kunne være på vei tilbake til Lerkendal.

– Det er altfor tidlig å si om han blir en del av trenerteamet. Nå bidrar han i den grad han greier det, i samarbeid med Kåre og Erik (Hoftun), og det er vi glad for, sier Koteng.

Neppe aktuell som hovedtrener

Slik TV 2 forstår det blir ikke Eggen sett på som aktuell som hovedtrener i Rosenborg. 72-åringen har den siste tiden slitt med helsen - og skal blant annet gjennom en nyretransplantasjon.

Disse faktorene bidrar til at Eggen er mest aktuell som en medhjelper i trenerteamet - et tenkt eksempel er for eksempel at Eggen bidrar med angrepstrening på enkelte økter.

– Jeg må først av alt bli frisk. Når det er ordnet opp i, kan jeg snakke med Rosenborg, sier Eggen selv til TV 2 Sporten.

Han er i kveld opptatt med 3.-divisjonsfotball for moderklubben Orkla, der han i år er trener.

– Som jeg har sagt tidligere er jeg åpen for å hjelpe Rosenborg, men jeg må ha med meg helsa. Så det er for tidlig å si hva jeg kan bidra med, sier Eggen.

– Kan det bli aktuelt å bli hovedtrener?

– Som sagt er det for tidlig å si, svarer Eggen.

Skeptisk TV 2-ekspert

Ivar Koteng sier Rosenborg skal bestemme seg for hvilken retning man ønsker å gå for på trenersiden innen 1. november, og at man før jul skal ha de konkrete navnene på plass.

TV 2-ekspert Mini Jakobsen - som spilte under Nils Arne Eggen - er skeptisk til en Eggen-retur til trenerteamet nå.

– Det er en tid som har vært, og i tillegg sier jo helsa at han ikke kan gjøre det i det hele tatt. Og samtidig spiller ikke Nils Arne Eggen andrefiolin i et orkester. Han er dirigent, sier Mini.

Han utelukker likevel ikke at Eggen kan bidra, men ikke som et fast innslag i trenerteamet.

– At han av og til er på trening og snakker med Kåre og at han av og til lar han slippe til på feltet, kan nok skje. Men Nils Arne er i så fall mer en trener til treneren enn en trener for spillerne. Han kan kanskje være en samtalepartner, men at han skal inn i et trenerteam ser jeg ikke på som sannsynlig i det hele tatt, sier TV 2-eksperten.

Ivar Koteng har fått med seg at enkelte er skeptisk til at Nils Arne Eggen skal bli en syvende far i huset.

– Det tror jeg ikke blir en utfordring. Jeg tror det dreier seg om at man kanskje må tenke litt annerledes. Nå er det slik at norsk fotall har spilt seg dårligere og dårligere, og da kan det være vanskelig å velge bort kompetansen Nils Arne sitte rmed. Det er få som gjør fotball bedre enn han, sier Koteng.